Casadesús deixa la presidència de CDC Girona 8 anys després

Els estatuts no li permeten optar a la reelecció. Pere Vila, alcalde de Llançà, el succeirà

Redacció
29 de febrer del 2012
Eudald Casadesús
Eudald Casadesús | Adrià Costa
Eudald Casadesús deixarà de ser president de CDC Girona. Foto: Adrià Costa

El ripollès Eudald Casadesús deixarà de ser dissabte el president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a les comarques gironines. El relleu, entre altres, és forçat per uns estatuts que estableixen un màxim de dos mandats –vuit anys- en aquest tipus de càrrecs per tal de forçar la renovació interna. Pere Vila, l'alcalde de Llançà, el succeirà si no hi ha cap daltabaix.

El congrés regional de Convergència – previ al nacional del 23-25 de març de Reus- es realitzarà aquest dissabte a l'Hotel Carlemany de Girona. El conclave comptarà amb la presència de Lluís Corominas, secretari executiu de Territori, Acció Municipal i Militància, i Oriol Pujol, secretari general adjunt de CDC.

El polític ripollès tancarà una etapa iniciada el 2004 quan va assumir les regnes del partit de la mà de Josep Miqueló. Casadesús ha compaginat el càrrec des de gener de 2011 amb el de delegat de Govern de Girona. Anteriorment, havia estat alcalde de Ripoll (1995-2003) així com president del Consell Comarcal (1987-1995).