De l'aula a l'escorxador

Els alumnes de Camprodon coneixen l'escorxador del poble coincidint amb Dijous Llarder

Redacció
17 de febrer del 2012
Els alumnes de Camprodon van conèixer l'escorxador.
Els alumnes de Camprodon van conèixer l'escorxador. | Mancomunitat Vall de Camprodon
Els alumnes de cicle superior del CEIP Doctor Robert de Camprodon van aprofitar el Dijous Llarder per visitar l'escorxador del municipi. Es tractava d'una activitat inclosa en el projecte Ens mengem la Vall que els està permetent descobrir la importància del producte local i les diverses fases de producció.

A l'escorxador de Camprodon els va rebre en Joan Moret, president de l’Associació de Criadors d'Eugues de Muntanya del Ripollès. Moret els va explicar, continuant amb el cicle de vida dels cavalls de carn, com els poltres arriben a les quadres, passen la revisió dels veterinaris i entren a l’escorxador. Seguint el circuit, van poder veure què es fa a cada espai i com es realitzen proves sanitàries al llarg de tot el procés. Amb especial èmfasi en el benestar animal, en la normativa vigent i en les mesures sanitàries que s’han de seguir, van caure molts dels mites que circulen a l'entorn d'aquest darrer esglaó de la cadena.

Per acabar la visita, cada alumne va fer-se la seva pròpia hamburguesa de carn de poltre, que van poder degustar a casa per sopar. Cal recordar que el projecte compta amb la col·laboració de les  Cuines de la Vall de Camprodon, l’escola Dr. Robert, la Cooperativa Ramadera de Molló, l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès i la Fundació Jaume Casademont.