A Ripoll: «Dijous Llarder, llangonisseta menjaré»

L’Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès especeja un porc en plena plaça Sant Eudald

Redacció
16 de febrer del 2012
Del porc tot s'aprofita...
Del porc tot s'aprofita... | Arnau Urgell
Del porc tot s'aprofita... Foto: Arnau Urgell

El Dijous Llarder marca l'inici del Carnestoltes. Dia de menjar botifarres d'ou, llangonissetes i coca de llardons. Després d'un any d'absència, l'Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès ha tornat la celebració al centre de Ripoll, concretament a la plaça Sant Eudald.

La mainada de les escoles de la vila han pogut comprovar in situ aquella dita catalana que diu "que del porc tot s'aprofita". En plena plaça s'ha especejat un porc i s'ha explicat a petits i grans el procés d'elaboració dels embotits. De fet, la mainada ha pogut elaborar la llangonisseta que ells mateixos, i la resta de vianants que passaven per la plaça, s'han pogut cruspir.

La jornada es clou amb un sopar típic d'aquesta diada a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès a càrrec de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès. El menú: canamillana amb cansalada, truita de dijous llarder amb alls tendres o secret de porc amb reducció de ratafia.

La mainada ha elaborat les llangonissetes. Foto: Arnau Urgell