CCOO i UGT volen que els ajuntaments rebutgin la reforma laboral

Redacció
16 de febrer del 2012
Jordi Munell ha rebut els representants dels sindicats.
Jordi Munell ha rebut els representants dels sindicats. | Arnau Urgell
Jordi Munell ha rebut els representants dels sindicats. Foto: Arnau Urgell

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, volen que els ajuntaments rebutgin la reforma laboral aprovada pel govern del Partit Popular. En aquest sentit, de manera coordinada arreu del Principat, han presentat mocions a ajuntaments i als consells comarcals.

Al Ripollès ho han fet físicament a Ripoll i a Sant Joan de les Abadesses. Els líders dels sindicats a la comarca, Antoni Sànchez i Núria Bonshoms, han entregat les seves reivindicacions a l'alcalde Jordi Munell. Ho han fet acompanyats de representants del PSC, ERC i ICV que ja han anunciat que donar suport al text als diversos ajuntaments.

Els sindicats tillen la reforma de Rajoy d'“injusta, ineficaç i inútil” i consideren que no crearà nous llocs de treball sinó que només precaritzarà els existents. A més, han afirmat que les relacions laborals viuran un retrocés de 50 anys sense la necessitat d'autorització administrativa dels ERO així com amb la possibilitat de baixar salaris si hi ha dos trimestres amb reducció de beneficis –no caldran pèrdues- i acomiadaments si se n'encadenen tres. “Esperem que els ajuntaments vetllin pels seus vilatans més enllà de partidismes” ha afirmat Antoni Sànchez, secretari general de CCOO a la comarca. “Aquesta reforma laboral ens pot acabar convertint en una nova Grècia” ha afegit.