Txarango inicia un llarg viatge

El grup del Ripollès penja a la xarxa el seu primer disc amb 14 cançons, "Benvinguts al llarg viatge", que els pot consolidar com el grup revelació de l'any. En una setmana, 10.000 descàrregues del disc

Arnau Urgell
16 de febrer del 2012
L'èxit de Txarango està assegurat.
L'èxit de Txarango està assegurat. | Àlex Carmona
L'èxit de Txarango està assegurat. Foto: Àlex Carmona

Per fi ha acabat el compte enrere. I els Txarango comencen un llarguíssim viatge que els durà a recórrer el país i, qui sap, si a esdevenir el grup revelació de l'any. Des d'aquesta mitjanit es pot descarregar gratuïtament el seu disc des del web del grup. Benvinguts al llarg viatge és el primer treball, amb 14 temes, del grup del Ripollès.

Totes les pistes indiquen que el disc serà un èxit. Fa pocs dies van avançar la cançó "Benvinguts" al web de la revista Enderrock sumant més de 5.000 lectures en un sol dia. De fet, és un grup que ha crescut a partir del boca orella de les xarxes socials i els concerts. Els seus dos únics temes editats, “Nits amb Txarango" i "Vola", sumen 250.000 audicions a Internet. Precisament "Nits amb Txarango" opta a ser la millor cançó del 2011 als Premis Enderrock i també són finalistes de la categoria de grup revelació.

Txarango han apostat per permetre la descàrrega gratuïta ja que “volen que la música arribi a la gent”. En aquest sentit recorden que els seus ingressos provenen dels concerts i el que volen és que hi hagi disposada a escoltar-los. A banda, afegeixen una raó pràctica: “Si no  regalem la música nosaltres ho farà algú altre cinc minuts després”. En aquesta aventura s'han envoltat de companys de viatge de luxe com La Pegatina, Bongo Botrako, Strombers, Cesk Freixas, La Troba Kung-Fú, Gertrudis, Sey Sisters, Yacine Belahcene, Itaca Band i Dept.

De cara a presentar el disc no s'hi han posat per poc. Serà el proper 18 d'abril a la 1 de l'Apolo de Barcelona. Les entrades ja es poden començar a comprar a partir d'avui mateix al seu web. Aquell mateix dia serà el primer on es podrà adquirir el disc en format físic.

Fenomen Txarango

El fenomen Txarango es va confirmar. En les primeres 24 hores es van registrar 5.144 descàrregues. Una xifra que al cap d'una setmana ja s'ha enfilat a les 10.000 així com centenars d'entrades venudes pel concert de presentació.

  Escoltar i descarregar el nou disc de Txarango  

Entrevista als Txarango a La Veu