Regularan els sous dels alcaldes i regidors

Ho ha anunciat Mariano Rajoy al Congrés espanyol

Nació Digital
15 de febrer del 2012
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat avui que "homogeneïtzarà" els salaris dels regidors i alcaldes d'arreu de l'Estat espanyol i que establirà un marc de referència dels salaris dels alts càrrecs. Així ho ha anunciat al Congrés espanyol, en el marc d'una bateria de mesures per "millorar la qualitat" de la democràcia i "combatre la desafecció" que la ciutadania "sent cap a la política". Cal recordar que és cada ple municipal el que fixa les retribucions dels càrrecs electes i només hi ha recomanacions per part de les associacions municipalistes.

D'altres mesures que implementarà seran la reducció de les subvencions als partits, als sindicats i a les organitzacions empresarials, aprimarà les estructures administratives, redimensionarà el sector públic empresarial, presentarà un pla de reducció de la despesa corrent de les administracions i promourà una llei de principis ètics i de conducta que hauran de regir l'actuació dels alts càrrecs i membres del govern.

També ha explicat que plantejarà normes per oferir informació sobre els pressupostos i la situació patrimonial dels partits, sindicats i organitzacions empresarials, donarà més publicitat a les subvencions i de qui se'n beneficia, i dotarà de més transparència l'administració pública.