Joan Bernadas succeïx Francesc Rosell al capdavant de l'alcaldia de Toses

El nou batlle va aconseguir els tres vots dels regidors de CiU mentre que els dos d'ERC van apostar per Joan Pol Purra en un ple no exempt de tensió

Arnau Urgell
15 de febrer del 2012
Joan Bernadas jurant el càrrec d'alcalde.
Joan Bernadas jurant el càrrec d'alcalde. | Arnau Urgell
Joan Bernadas jurant el càrrec d'alcalde al costat de Joan Pol Purra. Foto: Arnau Urgell

No hi va haver cap sorpresa i Joan Bernadas va esdevenir aquest dimarts nou alcalde de Toses. El batlle, que succeix Francesc Rosell mort el passat 24 de gener, va tenir el suport dels tres regidors de CiU. En canvi, els dos representants d'ERC van apostar per Joan Pol Purra en una sessió no exempta de tensió.

L'elecció del nou alcalde de Toses no va aixecar massa expectació. A banda dels cinc regidors, la secretària i l'auxiliar només hi havia quatre persones de públic –tres adults i una nena-. Això sí, als baixos de l'Ajuntament hi havia tres periodistes, un fet totalment inèdit a les sessions plenàries d'aquest municipi.

El temps no acompanyava massa. El termòmetre marcava dos sota zero i el vent augmentava la sensació de fred. De fet, en certs moments la rufa era intensa. La porta de la sala no tancava bé i va caldre posar una porta per evitar que s'obrís, però això no impedia que l'aire s'escolés cap a dins. Si a fora hi feia fred, a l'interior es van viure moments de certa tensió. El regidor republicà Joan Pol Purra va criticar el mètode de votació argumentant que no es garantia el secret tot i que després es va demostrar que el procediment iera mpecable. Fins i tot, va arribar a faltar el respecte a la secretària però la situació, afortunadament, no va anar a més.

Joan Bernadas va defugir fer cap discurs després de jurar el càrrec. Això sí, va garantir que continuaria l'obra iniciada per Francesc Rosell. Després d'aixecar la sessió, va proposar als dos regidors d'ERC que col·laboressin en l'equip de govern tot i que no va rebre resposta. De fet, s'ha passat d'un equip de govern de quatre regidors a un de només tres, format per Joan Bernadas, Josep Estragués i Santi Cirera. De moment, a l'oposició resten Joan Pol Purra i Ventura Coch –que ahir mateix va pendre possessió de regidor-.