Siberiana, adéu-siau

Les mínimes continuen baixes, entre -4 i -8 ºC, però les màximes es normalitzaran

Arnau Urgell
15 de febrer del 2012
La bassa del Molí Petit ben glaçada.
La bassa del Molí Petit ben glaçada. | CEA Alt Ter
La bassa del Molí Petit ben glaçada. Foto: CEA Alt Ter

La siberiana ja és història. Després de quasi dues setmanes, ha acabat la irrupció d'aire fred procedent de l'est del continent. Tanmateix, les mínimes continuen bastant baixes al Ripollès -entre -4 i -8 ºC- ja que el fred està enclotat i costarà desallotjar-lo. En canvi, les màximes tendiran a normalitzar-se al llarg de la setmana i acabaran sent molt suaus.

L'onada d'aire fred ha deixat al llarg d'aquests dies mínimes puntuals molt baixes com els -12,5 de Sant Pau i els -12,4 de Ripoll de la matinada de dissabte a diumenge. A Núria, per exemple, s'ha arribat a -18 ºC tot i que, en general, s'esperaven temperatures més extremes. També hi hagut tres enfarinades (2, 5 i 14 de febrer). La darrera va ser aquest dimarts i es va concentrar a la Vall de Camprodon tot i que el sol del migdia pràcticament va fondre tota la neu.

Poc a poc, l'anticicló guanyarà terreny. Això suposarà matinades fredes, especialment a les fondalades, migdies suaus i sense rastre de precipitacions. De fet, la manca de pluges dels darrers mesos ha obligat a avançar un mes la prohibició de fer foc a les zones forestals.

Mínimes dimecres 15 de febrer

Camprodon: -4,9 ºC
Llanars: -4,6 ºC
Molló: -4,2 ºC
Núria: -8,7 ºC
Ripoll: -8,1 ºC
Planoles: -1,9 ºC
Ribes de Freser: -5,3 ºC
Sant Pau de Segúries: -8,5 ºC
Setcases: -4,8 ºC
Villallonga de Ter: -5,6 ºC