Els pagesos també reclamen poder circular a la C-17

Joan Boada (ICV) qualifica de “tossuderia absurda” no deixar passar les bicicletes

Redacció
15 de febrer del 2012
L'ecosocialista Joan Boada amb els ciclistes d'Osona i el Ripollès.
L'ecosocialista Joan Boada amb els ciclistes d'Osona i el Ripollès. | ICV Osona
L'ecosocialista Joan Boada amb els ciclistes d'Osona i el Ripollès. Foto: ICV Osona

A la demanda dels ciclistes de poder circular a la C-17 s'hi suma la dels pagesos. Curiosament, mentre els clubs reclamen poder passar pel tram entre Sant Quirze i Ripoll –per on sí que poden circular tractors-, el sindicat JARC exigeix poder fer-ho entre les Masies de Voltregà i Sant Quirze.

Els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya consideren una contradicció que puguin circular en un tram de l'autovia i en l'altre no. En aquest sentit assenyalen que la prohibició els suposa recórrer el doble de quilòmetres, prolongar el temps de viatge en 15 minuts així com un sobrecost en la despesa de carburant. Una de les solucions alternatives que han aportat, sense èxit, ha estat la de demanar que es tapin els senyals de prohibició mentre duri les campanyes de recol·lecció de blat de moro.

ICV mostra públicament el suport als ciclistes

Després de la reunió de la setmana passada, ICV va mostrar públicament aquest dissabte el suport als col·lectius ciclistes. El diputat al Parlament Joan Boada va encapçalar una delegació que va comptar amb la presència dels presidents dels ecosocialistes al Ripollès i Osona, Pep Rossell i Bet Font respectivament, així com la consellera comarcal i regidora torellonenca, Roser Mas.

Boada, des de Borgonyà –punt d'inici de les tres marxes lentes- i envoltat de representants dels clubs, va qualificar de “tossuderia del Govern” el fet que els ciclistes no puguin circular per la C-17. En aquest sentit va reclamar la necessitat de donar una solució als ciclistes tal i com com s'ha fet en aquest tram pels pagesos. “Tenint en compte la manca d'alternatives viables de connexió entre ambdues comarques, cal facilitar el pas dels ciclistes perquè puguin seguir gaudint de l'esport” va afirmar el diputat ecosocialista tot assenyalant la voluntat d'entesa dels clubs que estan disposats a assumir totes les mesures de seguretat que es considerin necessàries. ICV durà la qüestió al Parlament on presentaran una proposta de resolució i una bateria de preguntes per tal que el Govern autoritzi el pas dels ciclistes per l'autovia.