Els termòmetres toquen fons

La siberiana encara la recta final després de deixar mínimes per sota els -10 graus. Dimarts un front atlàntic pot deixar una enfarinada en una setmana on les temperatures pujaran

Arnau Urgell
13 de febrer del 2012
El torrent de la Masica de Vallfogona totalment glaçat,
El torrent de la Masica de Vallfogona totalment glaçat, | Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)
El torrent de la Masica de Vallfogona totalment glaçat, Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

Més d'un ha considerat que la siberiana 2012 ha estat més mediàtica que real. Certament, les temperatures no han estat tant baixes com s'esperaven però la persistència del fred -ja portem més de deu dies amb tres glopades d'aire gèlid- farà recordar aquest febrer als registres meteorològics.

Tot i això, els termòmetres ja han tocat fons. La nit de dissabte a diumenge les mínimes arreu de la comarca es van situar situat entre -10 i -13 graus. Destaca el cas de Ripoll on amb una mínima de -12,4 es va arribar a la temperatura més baixa, com a mínim, des del 2005.

Tanmateix, aquests registres ja no s'han repetit la matinada de diumenge a dilluns. En alçada ja no entra més aire fred i el vent també ha frenat la caiguda dels termòtres. Tot i això, a les fondalades les mínimes continuen sent molt baixes i costaran que es recuperin. En aquest sentit destaquen ales -11,3 de Ripoll i els -9,9 de Sant Pau de Segúries.

Al llarg de la setmana les temperatures tendiran a pujar, tant les màximes com les mínimes, i la siberiana es podrà donar per acabada -si no hi ha cap sorpresa- aquest dijous. Abans però, no es descarta que un front atlàntic deixi una nova enfarinada aquest dimarts. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per la probable acumulació de 2 cm des de les set del matí a la una de la matinada.

Mínimes dilluns 13 de febrer

Camprodon: -3,0 ºC
Llanars: -4,3 ºC
Molló: -9,1 ºC
Núria: -14,3 ºC
Ripoll: -11,3 ºC
Planoles: -5,5 ºC
Tregurà: -8,8 ºC
Sant Pau de Segúries: -9,9 ºC
Setcases: -7,2 ºC
Villallonga de Ter: -4,9 ºC

Mínimes diumenge 12 de febrer

Camprodon: -11,3 ºC
Llanars: -11,4 ºC
Molló: -10,6 ºC
Núria: -12,3 ºC
Ribes de Freser: -11,4 ºC
Ripoll: -12,4 ºC
Planoles: -7,9 ºC
Tregurà: -10,6 ºC
Sant Pau de Segúries: -12,5 ºC
Setcases: -10,5 ºC
Villallonga de Ter: -11,9 ºC
Ulldeter: -16,3 ºC