Gaspar Tarrida (Fundació Televall): «Parlen del 4G i encara no hem fet el salt complet al 3G»

Dani Vilaseca i Joan Garcia/La Veu
10 de febrer del 2012
Gaspar Tarrida reflexiona sobre els problemes de cobertura al Ripollès.
Gaspar Tarrida reflexiona sobre els problemes de cobertura al Ripollès. | La Veu
Gaspar Tarrida reflexiona sobre els problemes de cobertura al Ripollès. Foto: La Veu

El magazín Tampoc caldria de La Veu de Sant Joan ha entrevistat aquesta setmana Gaspar Tarrida, secretari i responsable de formació de la Fundació Televall. Tarrida ha repassat la trajectòria d'una iniciativa que va néixer el 2000 a Ribes de Freser amb la voluntat de contribuir a crear un entorn tecnològic que permetés el retorn de joves qualificats i la implantació al territori d'emprenedors.

Al llarg d'aquesta dècada s'ha ampliat els horitzons geogràfics –ara treballen de manera permanent a la totalitat de municipis del Ripollès i la Cerdanya i puntualment en altres comarques- i s'han desenvolupat diversos projectes per apropar les noves tecnologies a sectors concrets de la població. La seva activitat se centra en formació i serveis tècnics a administracions però ara també s'opta per treballar per empreses en qüestions com el màrqueting digital.

Tarrida també reflexiona a l'entrevista sobre el problema crònic de la manca de cobertura de les diverses tecnologies de comunicació. “Parlen del 4G i aquí encara no hem fet el salt complet al 3G” afirma gràficament i reconeix que “ens arriben molt més tard” els avanços en banda ampla, un fet que disminueix la competitivitat d'empreses i administracions. Tot i les dificultats, celebrat petits avanços com la construcció imminent d'una torre de telecomunicacions a Sant Antoni de Sant Joan com un primer pas per solucionar els actuals problemes de cobertura.

El Tampoc caldria el presenta el periodista Dani Vilaseca. Es pot escoltar en directe a La Veu els dimecres a les set del vespre i els dissabtes a les sis de la tarda.