El radar de Sant Joan recapta 6.200 euros en mig any

El Servei Català de Trànsit ha iniciat 220 expedients per excés de velocitat a la C-38

Redacció
08 de febrer del 2012
Nou radar a la C-38
Nou radar a la C-38 | Montse Muntadas
El radar de la C-38 abans d'entrar en servei. Foto: Montse Muntadas

El radar fix la C-38 a Sant Joan de les Abadesses ha recaptat en els seus primers sis mesos un total de 6.200 euros, segons fonts del Servei Català del Trànsit. Aquest radar es va posar en funcionament l'agost de 2011 i està situat al quilòmetre 1,5 d'aquesta via, entre can Repuntxó i el pont de la Folcrà, al límit dels termes de Sant Joan i Sant Pau de Segúries.

L'existència d'aquest element de control viari ha suposat que el Servei Catalana de Trànsit incoés un total de 220 expedients per excés de velocitat. En mig any ha recaptat 6.200 euros, és a dir, uns 1.033 mensuals, una xifra similar a l'altre radar de la comarca, a la colònia Molinou de Campdevànol (N-260), que en el primer període de funcionament va recaptar 1.125 euros mensuals (4.500 euros en quatre mesos).

El radar de Sant Joan està situat pocs metres abans d'una corba bastant pronunciada que acaba amb el pont de la Folcrà. La instal·lació d'aquest element de control de velocitat es va complementar recentment amb les obres per eixamplar el pont ja que era un punt amb una elevada sinistralitat viària.