Judici per usurpar vora 3.000 euros d'un compte de l'Hospital de Campdevànol

Demanen un any per l'internauta que va facilitar l'estafa però que va denunciar el cas

Redacció
06 de febrer del 2012
Hospital de Campdevànol
Hospital de Campdevànol | Arnau Urgell
L'Hospital de Campdevànol va ser víctima d'un frau. Foto: Arnau Urgell

El jutjat penal número cinc de Girona jutjarà un internauta acusa d'un delicte d'estafa informàtica per haver participat en una trama que va usurpar la clau del compte bancari de l'Hospital de Campdevànol segons publica El Punt . L'estafa va suposar extreure 2.975 euros però l'acusat va acabar denunciant-ho i per això les acusacions només li demanen un any de presó. En canvi, la defensa en sol·licita l'absolució.

Els fets, que explica el diari El Punt , van succeir el 25 de juny de 2009. Algú, que les acusacions no identifiquen i que probablement actuava des de l'estranger- va usurpar la clau del compte que l'Hospital de Campdevànol tenia al BBVA. Van transferir 2.975 al compte que l'acusat tenia a la mateixa entitat i, després, l'imputat els havia d'enviar a través de Wester Union. Segons el rotatiu gironí, quan havia de fer aquest pas –descomptant els 145 que l'acusat es quedava com a comissió- des de l'agència se'l va advertir que no era legal i ell mateix va anar a denunciar el cas als Mossos d'Esquadra i a tornar tots els diners.

Per aquest motiu les acusacions consideren que s'ha li ha d'aplicar un atenuant per reparació de dany i demanen que se'l condemni a un any de presó. Per la seva part, la defensa, que demana l'absolució, argumenta que l'acusat no va ser l'autor de cap manipulació informàtica que pugui ser considerada estafa i que tampoc tenia intenció d'obtenir un benefici il·lícit.