Vuitanta anys de l'Estatut de Núria

El Consell Comarcal organitzarà diversos actes de commemoració

Redacció
03 de febrer del 2012
Ponència redactora de l'Estatut de Núria.
Ponència redactora de l'Estatut de Núria. | Fundació Coromines
Ponència redactora de l'Estatut de Núria. Foto: Fundació Coromines

Enguany es compleixen 80 anys de l’aprovació de l’anomenat Estatut de Núria per part del parlament espanyol. Per tal de commemorar l’efemèride i fer difusió sobre l’episodi històric, el Consell Comarcal del Ripollès vol engegar una sèrie d’actes institucionals i acadèmics.

Per una banda, des de l’àrea de Cultura del Consell s’ha començat a treballar per organitzar tres actes institucionals a Vall de Núria, Barcelona i Madrid per simbolitzar el camí que va haver de recórrer tot el procés autonòmic, amb la presència de la Generalitat i el Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats.

D’altra banda i de manera paral·lela, s’està treballant per organitzar actes acadèmics oberts al públic, com una conferència o una taula rodona, per donar a conèixer la importància històrica de la llei de 1932 i poder-ne fer una comparativa tant amb el context actual, com amb els processos autonòmics viscuts i que estan visquent altres territoris europeus.
La voluntat del Consell és poder establir un calendari al més aviat possible i aconseguir la col·laboració amb divereses entitats, partits polítics i altres institucions.