Una enfarinada sense problemes

Redacció
02 de febrer del 2012
El passeig de la Font Viva de Ripoll emblanquinat.
El passeig de la Font Viva de Ripoll emblanquinat. | Arnau Urgell
La C-17 ben blanca en el tram d'accés a Ripoll. Foto: Arnau Urgell

La possibilitat de nevades febles al Ripollès s'ha acabat confirmant aquest matí. Des de primera hora fins al migdia, bona part del Baix Ripollès -especialment la zona de Ripoll, les Llosses i Campdevànol- han quedat enfarinades amb gruixos de fins a 2 cm. La precipitació, que no ha afectat gens les valls de Camprodon i de Ribes, ja no es reactivarà.

La nevada més important, tot i que sempre de caràcter feble, s'ha produït a l'entorn sud de Ripoll. L'Ajuntament ha activat des de bon matí la brigada i la situació als carrers i voreres no presenta problemes. S'han situat punts de repartiment de potassa pels veïns a la plaça Ajuntament, la plaça Vila de Prada, la zona de la Font dels Engordans, la pista esportiva Vistalegre i la plaça Europa del barri de Sant Pere.

Tampoc hi ha problemes fins ara a la xarxa viària. A més, Foment ha reobert el trànsit del túnel de Collabós tres hores i mitja abans del previst per evitar que els cotxes hagin de passar per les collades de Santigosa, Capsacosta i Vallfogona.

Per altra banda el transport escolar ha funcionat amb normalitat, segons ha confirmat el Consell Comarcal. Per aquest divendres també es manté i l'activitat educativa serà normal. Aquest dijous a la tarda l'únic centre que ha suspès classes ha estat la Fundació Eduard Soler. A Ribes, s'ha decidit fer baixar un grup d'alumnes que eren a Núria tres hores abans de la prevista per evitar possibles afectacions.

Les mínimes baixen en cotes altes

Més enllà de la neu, a partir de divendres el Ripollès patirà temperatures extraordinàriament baixes a causa de l'arribada d'una onada d'aire fred siberià que pot deixar mínimes més baixes de -15 ºC. La majoria de models indiquen que es poden assolir temperatures rècord des de l'inici de segle. De moment, Protecció Civil ha activat en prealerta el Procicat per onada de fred.

L'arribada de l'aire fred es comença notar especialment a les cotes altes amb mínimes que han arribat als -12,0 a Núria, els -9,2 a Ulldeter, els -8,4 a Molló o els -7,3 a Setcases. A Ripoll, on el cel està molt cobert, la mínima a la matinada s'ha quedat amb -1,3 graus però segurament baixarà al llarg del dia.

Avís per possibles nevades dijous 2 de febrer




Nevant aquet matí a Ripoll. Foto: Arnau Urgell

El passeig de la Font Viva de Ripoll emblanquinat. Foto: Arnau Urgell

Mínimes dimarts 2 de febrer (fins a les 08:00)

Camprodon: -3,6 ºC
Llanars: -4,5 ºC
Molló: -8,4
Núria: -12,0 ºC
Ribes de Freser: -4,9 ºC
Ripoll: -1,3 ºC
Sant Pau de Segúries: -4,4 ºC
Setcases: -7,3 ºC
Ulldeter: -9,2 ºC


Mínimes dimecres 1 de febrer

Camprodon: -5,8 ºC
Llanars: -5,3 ºC
Molló: -2,1 ºC
Núria: -5,9 ºC
Ribes de Freser: -5,8 ºC
Ripoll: -5,2 ºC
Sant Pau de Segúries: -6,4 ºC
Ulldeter: -6,9 ºC