Ferran Mascarell recepta prudència per la declaració de patrimoni de la humanitat

“No és gens senzill” avisa el conseller de Cultura

per Arnau Urgell, 28 de gener de 2012 a les 10:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ferran Mascarell observant la portalada del Monestir de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha aprofitat la seva visita a Ripoll per receptar prudència en l'objectiu d'aconseguir que es declari la portalada del Monestir com a patrimoni de la humanitat. Tot i afirmar que “té tots els mèrits per ser-ho”, ha advertit que el procés “no és gens senzill”.


En aquest sentit ha recordat que la llista de monuments que esperen ser declarats és molt llarga tant a nivell català com espanyol i internacional. Concretament n'hi ha vuit de catalans i 23 al conjunt de l'Estat. A més, un dels problemes és que durant la presidència de la UNESCO del català Federico Mayor Zaragoza s'han reconegut molts elements i ara és difícil afegir-ne més del nostre país.

Sigui com sigui, el patronat del monestir ha assumit com a pròpia la proposta de l'Ajuntament de Ripoll. Des del Departament de Cultura s'han compromès a orientar els tràmits per intentar que el repte sigui possible.

 

Participació