GISA adjudica el projecte del nou CEIP Pirineu de Campdevànol

L'equip de govern confia que s'inclogui als comptes del 2013

Arnau Urgell
25 de gener del 2012
L'escola s'ha de construir a can Ribalaigua.
L'escola s'ha de construir a can Ribalaigua. | Arnau Urgell
L'escola s'ha de construir a can Ribalaigua. Foto: Arnau Urgell

Petit pas endavant en el díficil i llarg camí per tal que Campdevànol tingui una nova escola. El passat 9 de gener l'empresa pública GISA va adjudicar a Masture Arquitectes la redacció del projecte constructiu del CEIP Pirineu. El projecte l'hauran d'entregar abans del 9 de juliol però encara quedaran els tràmits de les diverses aprovacions.

L'equip de govern de Campdevànol ha anunciat avui aquest pas però ha recordat que encara queda una tramitació molt llarga. En aquest sentit ha considerat que legalment no tindria cap sentit incloure-la als pressupostos del 2012 perquè seria impossible construir-la enguany sense projecte aprovat ni adjudicat a camp empresa constructora. En canvi, confien plenament en que la nova escola formi part dels comptes del Govern del 2013. “Farem tota la pressió possible perquè hi siguin” ha explicat la regidora d'Ensenyament, Montse Portabella.

Si el CEIP Pirineu apareix als pressupostos de l'any vinent seria possible que fos una realitat a l'inici del curs 2014-2015. “Aquest és el nostre objectiu” ha afirmat Portabella tot reconeixent que si no es complís l'escola tindria un problema per encabir tots els alumnes. De fet, per aquest curs i el vinent ha calgut habilitar dues aules a la zona de passadissos –una mesura extraordinària que no caldrà pel curs 2013-2014 però que deixa el centre al límit de la seva capacitat-. Des de l'equip de govern també s'ha manifestat la voluntat de reunir-se amb l'equip d'arquitectes per expressar les necessitats que consideren que tindrà l'edifici.

L'anunci de l'equip de govern arriba pocs dies després que el PSC fes una crida a la unitat entre els diversos grups polítics per tal que l'escola fos als pressupostos d'enguany, una possibilitat que Montserrat Portabella considera “irreal”.