Pas endavant per solucionar els problemes de cobertura a Sant Joan de les Abadesses

El mes vinent començaran els treballs per instal·lar una torre de comunicacions a Sant Antoni

Redacció
25 de gener del 2012
Pas endavant per solucionar els problemes de cobertura de Sant Joan de les Abadesses. El consistori ha signat un conveni amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat per construir una nova torre de telecomunicacions a la muntanya de Sant Antoni. La infraestructura en si, que es començarà a construir el mes vinent, no resoldrà les incidències de telefonia mòbil i TDT però esdevé la base per implicar les operadores privades i la Generalitat per desplegar aquests serveis en millors condicions.

La torre de telecomunicacions de Sant Antoni fa anys que era una prioritat del consistori santjoaní però les exigències d’accessibilitat i d’electrificat de la zona per part del CTTI i la voluntat de l’Ajuntament d’allunyar la torre el màxim possible de l’ermita havien fet que, fins ara, no fos possible arribar a un acord. Finalment, l’últim projecte redactat a principis de l’any 2010 allunya la torre de l’ermita i en minimitza l’impacte visual, a la vegada que permetrà alliberar el campanar de les antenes que acull actualment.

La instal·lació es finançarà gràcies al pla de desplegament d’infraestructures i serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta. L’actuació ascendeix a uns 200.000 euros, un import que inclou el cost de la pròpia infraestructura de la torre i el de l’electrificació necessària per donar-li servei.

La torre també podria donar servei a les denominades xarxes de nova generació (XNG) com la fibra òptica. En el cas que eltroncal de fibra òptica de la xarxa pública no arribés de Ripoll a Sant Joan per la via verda o per la carretera, es podria fer a través d’un radio enllaç d’alta capacitat a través de la nova infraestructura de Sant Antoni.