Toses acomiada l'alcalde

Francesc Rosell ha estat enterrat aquest migdia en una cerimònia amb més de 250 persones. Eel president Mas en destaca la "tenacitat" i el seu esforç per millorar les comunicacions amb la Molina

Redacció
24 de gener del 2012
Francesc Rosell ha estat alcalde de Toses del 1995 al 2003 i del 2007 al 2012.
Francesc Rosell ha estat alcalde de Toses del 1995 al 2003 i del 2007 al 2012. | Ajuntament de Toses
Francesc Rosell ha estat alcalde de Toses del 1995 al 2003 i del 2007 al 2012. Foto: Ajuntament de Toses

Unes 250 persones han fet petita l'església de Sant Cristòfol de Toses per acomiadar l'alcalde de Toses, Francesc Rosell Monteys. Hi eren, a banda de familiars i veïns, diversos alcaldes de la comarca així com el president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, entre altres personalitats del món polític i social de la comarcal.

Rosell va morir la matinada de dimarts n un centre hospitalari barceloní després de patir una llarga malaltia. El polític de CiU havia estat alcalde del 1995 al 2003 i del 2007 al 2012 i també havia estat regidor del consistori i conseller comarcal.

L'Ajuntament de Toses ha decretat tres dies de dol oficial i ha suspès el ple que tenia previst per aquest dimarts. Es tracta del primer alcalde de l'actual període democràtic que mor en actiu. Cal recordar que des de feia mesos, concretament des del 30 d'agost, havia assumit el càrrec en funcions el primer tinent d'alcalde, Joan Bernadas.

Artur Mas en destaca la tenacitat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha emès un comunicat per la mort de Rosell en el qual ha destacat la vocació de servei públic de l'alcalde així com la seva tenacitat i dedicació en el seguiment dels temes que preocupaven als seus conciutadans.
 
En aquest sentit Mas ha recordat que era un gran amant de l’esquí i que va treballar per millorar les comunicacions entre Toses i la Molina, amb l’objectiu de donar més vitalitat al municipi. "També va ser una persona que es va destacar en la defensa de l’equilibri territorial a la comarca del Ripollès i pel seu compromís amb el seu municipi i la seva gent, als quals es va dedicar fins que la malaltia li ho va impedir" ha afegit.

El Consell Comarcal en lamenta la pèrdua

El Consell Comarcal també ha volgut recordar en Francesc Rosell, més conegut com en Sisco, i donar el condol a la família. En aquest sentit la seva trajectòria a la institució. Primer com a conseller comarcal a l'oposició per UPM-PSC del 1991 al 1993, sota la presidència d’Eudald Casadesús (CiU) i, en una segona etapa, com a conseller comarcal de l'equip de govern per CiU. Hi va ser del 1995 al 1999, sota les presidències de Mingo Pairó (1995 al 1997) i Jaume Vilarrasa (1997 al 1999), i va ocupar els càrrecs de vicepresident i conseller delegat de l’àrea d’Assistència i Cooperació Municipal.

Esquela de Francesc Rosell