Sancionen un policia local de Ripoll per una multa en revenja a un embargament

L'agent ha estat suspès de sou i feina durant un mes i mig per una multa injusta contra un treballador del Consorci de Recaptació que l'havia embargat

Redacció
20 de gener del 2012
Un agent de la Policia de Ripoll ha estat suspès de sou i feina durant un mes per multar injustament un treballador del Consorci de Recaptació que l'havia embargat, segons publica El Nou 9. Els fets van succeir el febrer de 2011 quan el treballador va emetre l'ordre d'embargament pels impagaments que tenia l'agent Eulogi L. El policia es va enfadar i va amenaçar el treballador. L'endemà mateix, segons fonts de l'Ajuntament citades pel bisetmanari, va cercar el cotxe del treballador i el va multar per estar aparcat suposadament en un pas de vianants en un carrer del barri de la carretera de Barcelona.

En realitat el cotxe estava a cinc metres del pas de vianants com va demostrar el mateix treballador multat amb fotografies. Per intentar justificar la seva acció, l'agent policial l'endemà se'n va anar al lloc dels fets –on feia set anys que no se sancionava per aquest motiu- i va començar a posar multes a discreció.

Després de denunciar la multa-revenja, un tribunal policial ha estudiat el cas i ha decidit suspendre Eulogi L. durant un mes i mig. Es tracta, segons El 9 Nou, de la tercera sanció al mateix agent: el 1996 va aprofitar una baixa laboral per marxar de vacances a Bèlgica i el 2002 es va quedar una multa de 30 euros –en aquest cas va estar cinc anys i mig fora del cos-.