El Consell Comarcal també aposta per la independència

CiU, el PSC i ERC voten per unanimitat adherir-se a l'Associació Municipis per la Independència

Arnau Urgell
18 de gener del 2012
El Consell Comarcal va aprovar adherir-se a l'Associació Municipis per la Independència.
El Consell Comarcal va aprovar adherir-se a l'Associació Municipis per la Independència. | Arnau Urgell
El Consell Comarcal va aprovar adherir-se a l'Associació Municipis per la Independència. Foto: Arnau Urgell

L'Associació Municipis per la Independència continua sumant adhesions. La darrera ha estat la del Consell Comarcal que se suma als nou municipis del Ripollès –i als més de 200 d'arreu del país- que ja ho havien fet. Tal com va passar a Sant Joan de les Abadesses, la votació va ser unànime i va comptar amb el suport de CiU, el PSC i ERC.

La proposta la va presentar el grup comarcal d'ERC però ràpidament CiU se la va fer seva. De fet, l'adhesió al front municipal independentista la va defensar el president Miquel Rovira que va assenyalar que “junts farem més força”. La republicana Carme Freixa va destacar que cada vegada són més municipis els que han apostat per la independència i que amb el del Ripollès ja són set els consells comarcals que també s'hi han sumat.

El PSC va donar llibertat de vot als seus cinc consellers –de fet a Ripoll s'hi havien oposat mentre a Sant Joan, on tenen majoria absoluta, hi van donar suport- però finalment tots van apostar pel “sí”. El seu portaveu, Enric Pérez, va admetre que en un principi era bastant escèptic sobre l'èxit de l'entitat però que no es podien oposar a qualsevol mesura que apostés “per millorar l'autogovern i la qualitat de vida dels catalans” tot i reiterar que aposten per la via federal. A més, Pérez va considerar que és necessari un referèndum d'independència per tal “que el poble decideixi”. “Ens hem d'aclarir quina és l'opció majoritària” va concloure l'expresident del Consell.