Alabau modela el fred

L'artista ripollès aprofita les baixes temperatures per crear una exposició a la font d'Engordans

Redacció
17 de gener del 2012
Escultures de gel d'Eudald Alabau.
Escultures de gel d'Eudald Alabau. | Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)
Escultures de gel d'Eudald Alabau. Foto: Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)

Eudald Alabau és conegut com l'artista de les quatre estacions. Amb aquesta denominació tant encertada és normal que l'artista ripollès estigués impacient per l'arribada d'un hivern que meteorològicament s'ha fet esperar més de l'habitual.

La setmana més freda de l'hivern li ha servit a Alabau per crear una autèntica exposició a la font dels Engordans, a la pujada del Remei de Ripoll. A partir del dilluns 9 de gener l'artista va començar a aixecar tota mena de recipients, globus, guants de làtex i motlles de silicona. Dia rere dia, fins al dissabte, els volums de gel es van anar soldant progressivament desafiant la llei de la gravetat.

El punt àlgid de l'experiència artística va arribar aquest dissabte. Desenes de ripollesos van poder conèixer l'univers gelat efímer d'Eudald Alabau en una vetllada a Engordants. Tot el conjunt il·luminat amb focus, LED o espelmes, va ser immortalitzat per un bon nombre de fotògrafs de la vila. També destaca la figura d'un ós polar que ha quedat congelat. Una figura que al llarg del dia perd el seu equilibri fins a quedar estès a terra, tot representant la problemàtica d'aquest plantígrad al seu hàbitat.

Eudald Alabau amb un ós polar. Foto: Eudald Alabau