Albert Bosch completa la proesa antàrtica

L'aventurer santjoaní és el primer català en travessar l'Antàrtida fins al pol sud sense assistència després de recórrer 1.155 quilòmetres en 67 dies. "He trobat més fàcil pujar a l'Everest que això" ha declarat pocs minuts després d'assolir l'objectiu

Arnau Urgell
04 de gener del 2012
Albert Bosch a l'esfera del pol sud.
Albert Bosch a l'esfera del pol sud. | Pol Sud 1911-2011
Albert Bosch a l'esfera del pol sud. Foto: Pol Sud 1911-2011

Proesa titànica d'Albert Bosch. L'aventurer santjoaní ha esdevingut el primer català en creuar l'Antàrtida des de la cosa fins al pol sud sense assistència després de recórrer 1.115 km en 67 dies. Per aconseguir assolir el seu objectiu aquest dimecres ha encadenat dues jornades amb més de 30 km dormint tant sols tres hores.

El santjoaní ho ha donat tot per arribar al punt més sud del planeta. Necessitava ser-hi abans de les cinc hora local (nou hora catalana) per poder agafar una avioneta fins a la base Union Glacer -on va començar el recorregut-. Si no ho hagués aconseguit hauria hagut d'esperar fins al dia 7.

De fet, la 67a etapa ha estat espectacular. Més de 12 hores per recórrer 35 km. Només arribar l'ha anat a buscar un científic aragonès que li ha ofert una cervesa i formatge per celebrar la gesta. En declaracions a Catalunya Ràdio ha admès estar "triturat" i ha reconegut que és un dels projectes més durs a nivell mental on ha participat. "He trobat més fàcil pujar a l'Everest que això" ha afirmat.

L'aventura d'Albert Bosch es va convertir en proesa després d'un inici d'expedició marcat per una tempesta que els va tenir aturats a la tenda durant 13 dies i la posterior lesió del ribetà Carles Gel. Malgrat haver preparat l'expedició en companyia, el santjoaní va decidir continuar en solitari malgrat els riscos que suposava. Aquest fet, per exemple, el va obligar a carregar més pes perquè el seu company de viatge duia material imprescindible per a la travessa del qual no ha pogut prescindir per acabar el viatge.

La travessia, que s'ha pogut seguir al minut gràcies al sistema Racetracker, ha suposat fer més de 2,3 milions de passes pel solitari continent blanc.



Albert Bosch ha completat la seva proesa antàrtica. Foto: Pol Sud 1911-2011