El 2011 en noms propis

Repàs alfabètic a les persones que han marcat l'any al Ripollès

Arnau Urgell
30 de desembre del 2011
Carles Bassaganya. El santjoaní va abandonar la primera línia de la política nacional –després de ser secretari general de l'Administració Local i secretari d'Organització d'Esquerra- i es va centrar en l'activitat professional.

Albert Bosch. L'aventurer de Sant Joan va començar el 2011 participant al Dakar –va haver d'abandonar- i l'acaba a pocs quilòmetres d'assolir en solitari el repte de travessar l'Antàrtida.

Eudald Casadesús. El polític de Ripoll va ser nomenat a inicis d'any com a delegat del Govern a Girona i, en conseqüència, va haver de deixar la seva acta de diputat al Parlament que ostentava des del 1992.

Eudald Castells. El ripollès va esdevenir el nou president de la patronal UIER en substitució de Joan Vilalta.

Oriol Clusells. El president de la secció local d'ERC va ser escollit secretari d'Organització de les JERC.
 
Jaume Farrés. El jugador d'hoquei va fitxar pel CE Noia i va encadenar la tercera victòria consecutiva a l'OK Lliga.

Josep Maria Farrés. L'administrador comercial de l'empresa CBG va esdevenir el 16 de setembre el nou president del Consorci Ripollès Desenvolupament, substituint Ramon Turrats.

Carles Gel. L'alpinista de Ribes de Freser va iniciar amb Albert Bosch el repte Pol Sud 1911-2011 però una inoportuna lesió el va obligar a abandonar.

Teresa Jordà. El 22 de maig va veure com es quedava sense l'alcaldia de Ripoll però el 20 de novembre va aconseguir –després d'un recompte molt ajustat- l'acta de diputada al Congrés espanyol.

Eudald Maideu. El metge de Ripoll va ser nomenat gombrenès d'adopció per reconèixer la seva tasca per recuperar el castell de Mataplana quan se'n complien 25 anys del seu descobriment.

Joan Manso. L'11 de juny va esdevenir alcalde en substitució de Núria López. És la primera vegada que CiU governa Campdevànol des de l'inici de legislatura

Jordi Munell. El candidat de CiU va aconseguir a la segona l'alcaldia de Ripoll i trenca amb vuit anys de governs encapçalats per Teresa Jordà.

Daniel Pastor. Aquest veí de Ripoll busca des de finals de 2010 la seva germana que sospita que és un dels múltiples casos de “nens robats”.

Esteve Pujol. Esteve Pujol va aconseguir el 22-M la seva cinquena victòria electoral a Camprodon, la quarta consecutiva amb majoria absoluta.

Joan Puigcercós. El polític republicà a l'octubre va deixar la presidència d'Esquerra després de només tres anys. Abans, va rebre un acte de reconeixement al seu Ripoll natal.

Ester Nogué. La regidora de Setcases es va convertir el mes d'agost en presidenta de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon en substitució de Josep Coma, nou alcalde de Molló.

Josep Labro. El desaparegut “cec del bastó” va ser escollit com ripollès de l'any en la primera edició dels premis Ripollès Líder.

Joan Llordella. El ciclista de Campdevànol va ser el millor català a la Titan Desert BTT i va aconseguir una més que meritòria sisena posició així com una victòria d'etapa

Manel Palau. Va plegar com a alcalde de Campelles després de 28 anys i la seva retirada va provocar un canvi històric ja que la llista associada al PSC va assolir l'alcaldia.

Jordi Pascuet. El pilot de Gas Gas de la Seu d'Urgell va aconseguir la setena victòria als 3 Dies Trial de Santigosa de Sant Joan de les Abadesses.

José María Pleguezuelos. El pastor de la Canonja va aconseguir la tercera victòria en quatre anys del Concurs d'Habilitat amb Gossos d'Atura de Ribes que li va permetre sumar el sisè Campionat de Catalunya consecutiu.
 
Xavier Rabaseda. L'aler de Ripoll va fer realitat el seu somni d'infantesa i va retornar al Regal Barça per formar part de la primera plantilla.

Miquel Rovira. El mes de juliol va esdevenir president del Consell Comarcal tancant dues legislatures de governs tripartits d'esquerra.

Miquel Sitjar. El ribetà va cessar com a director dels serveis territorials de Cultura a Girona arran del canvi de govern.

Pere Solà. L'arquitecte ribetà va cessar a l'agost, després de tres anys, com a director general d'Urbanisme. El Govern li va encarregar la direcció del Centre Direccional de Cerdanyola-Sincrotó Alba.

Ramon Tubert. L'alcalde de la barretina va deixar la política municipal d'Ogassa després de 28 anys.

Pere Vigo. El polític ribetà va renunciar a l'acta de diputat, que ostentava des del 1999, per motius de salut.

Joan Vilalta. El ripollès va plegar com a president de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) després de 27 anys.

Iomut Zinta. L'atleta romanès va aconseguir la victòria a l'Olla de Núria i va prendre el relleu de Kilian Jornet, guanyador de les dues darreres edicions.

Ens han deixat aquest 2011

Francesc Pastoret i Sau, "en Cisco del Carol", l'històric eugasser de Rojà i ànima de transhumància a Molló. També van morir: mossèn Pere Fradera, exrector de Matamala; Josep Roca, fundador de la Penya Barcelonista de Camprodon i comarca; Francesc Pous, històric militant d'ERC de Ribes.