Trobada enmig de l'Antàrtida

El santjoaní Albert Bosch coincideix amb una altra aventurera a menys de 200 km del seu objectiu

per Redacció, 29 de desembre de 2011 a les 15:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Albert Bosch cada vegada té més a l'abast assolir el seu repte antàrtic Pol Sud 1911-2011. Després de 60 dies, dels quals 45 han estat de marxa efectiva, està a menys de 200 km del seu objectiu. En la darrera etapa n'ha recorregut 26,4 i ja en porta 962 des de l'inici. Amb aquest ritme, el santjoaní considera factible arribar al pol sud el 3 de gener de 2012 tot i que no descarta que finalment sigui un dia més tard. Sigui com sigui, una autèntica proesa després d'un inici d'aventura marcat pels quinze dies aturats sense poder avançar i la lesió del ribetà Carles Gel.

La seixantena etapa de Bosch a l'Antàrtida ha estat marcada pel trencament de la solitud. Tal i com explica al seu bloc, en un mateix dia va sentir un avió en direcció al pol sud, va veure les marques d'esquís de dos aventurers australians que segueixen una ruta similar i, finalment, es va trobar una noia anglesa, la Felicity Anston, que també està fent una aventura similar però en sentit contrari. Tot plegat ha provocat unes sensacions contraposada al santjoaní: per una banda l'alegria de veure presències humanes però per l'altra trencar "l'encant" de la solitud antàrtica.


La travessia es pot seguir al minut gràcies al sistema Racetracker a través del web de l'expedició.

 

Participació