Vídeo: Educació en el consum pels alumnes d'ESO de Sant Joan

Redacció
20 de desembre del 2011
L'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) del Ripollès treballa els drets i deures dels consumidors amb els joves de 12 a 16 anys de Sant Joan de les Abadesses. Ho fa mitjançant tres xerrades-taller que es realitzen en hores de tutoria a l'Institut Escola Sant Joan Per realitzar aquests tallers l'OCIC es basa en el recurs didàctic anomenat "Quines regles té el consum?" de l'Escola del Consum de Catalunya, un servei públic gratuït de l'Agència Catalana del Consum que vol afavorir i potenciar la presència de l'educació del consum dins l'àmbit educatiu català.

Les xerrades tenen una durada aproximada d'uns 45 minuts i parteixen de la premissa que cal educar el ciutadà, en aquest cas els més joves, perquè prenguin consciència de la condició de persona consumidora que li és pròpia, a fi que pugui actuar de forma activa, crítica i responsable.


Ja s'han fet dues sessions, una amb els alumnes de 4t d'ESO i l'altra amb els de 1r d'ESO. El dimecres 21 es farà la última de l'any amb els alumnes de 2n d'ESO. Després de les vacances de Nadal serà el torn dels de 3r d'ESO. D'aquesta manera tots els alumnes de Secundària de l'IE Sant Joan hauran pogut copsar la importància de consumir responsablement, atenent a la informació dels productes i coneguent els seus drets i deures a l'hora de reclamar, si cal.


Aquestes xerrades s'han organitzat en coordinació amb el Servei de Joventut del Ripollès, en el marc de la iniciativa de dinàmiques a les classes que s'està potenciant aquest curs 2011-2012.