Tres cases de turisme rural del Ripollès amb quatre espigues

Nou establiments de la comarca s'han adherit al sistema de categorització del sector

Redacció
16 de desembre del 2011
Mas el Sunyer de Beget és una de les tres cases de turisme rural amb 4 espigues.
Mas el Sunyer de Beget és una de les tres cases de turisme rural amb 4 espigues. | Mas el Sunyer
Mas el Sunyer de Beget és una de les tres cases de turisme rural amb 4 espigues. Foto: Mas el Sunyer

Tres establiments de turisme rural del Ripollès han estat reconegudes amb el distintiu de quatre espigues per part de la Generalitat de Catalunya. Juntament amb sis cases més de la comarca, s'han adherit al primer sistema de categorització del sector que s'ha posat en funcionament al nostre país. De moment, a tot al Principat hi ha nous 388 negocis (s'afegeixen als 88 del 2010) dividits en cinc categories tot i que cap ha assolit el nivell màxim (que a la pràctica ha esdevingut el de quatre espigues).

Concretament han assolit la categoria superior el Mas el Tubert de Bolós i el Mas el Sunyer de Beget, ambdós de Camprodon, i el Mas Moreta de les Llosses. Tenen tres espigues el Mas la Riera de Campdevànol, amb tres negocis –el Corralet, el Galliner i l'Eixam- mentre que han estat qualificats amb dues espigues els dos establiments de Mas Jampere de Sant Joan de les Abadesses i Mas Mitjavila d'Ogassa.

L'acte de lliurament dels diplomes que acrediten la categoria turística es va fer aquest dijous a la Pedrera de Barcelona presidit per la directora general de Turisme, Marian Muro.