Els alcaldes exigeixen al Ministeri de Foment un protocol de comunicació de les obres

Redacció
14 de desembre del 2011
Un accident ha obligat a tallar la collada de Capsacosta.
Un accident ha obligat a tallar la collada de Capsacosta. | ElRipollès.info
Un accident va tallar la collada de Capsacosta i va augmentar el caos circulatori. Foto: ElRipollès.info

Els alcaldes del Ripollès s'han sumat al malestar generat pel tall del túnel de Collabós -i la posterior suspensió fins al gener- que tanta indignació ha generat a la comarca. Ho ha fet a través del consell d'alcaldes subscribint un manifest conjunt que ahir mateix van consensuar els consells comarcals de la Garrotxa i el Ripollès per tal de traslladar una queixa formal a la subdelegació del Govern de l’Estat a Girona i al Ministeri espanyol de Foment, entre d’altres.

Els 14 alcaldes i alcaldesses presents al consell d’alcaldes van donar suport al text, que “lamenta la falta de comunicació adequada i amb el temps suficient cap als municpis i els ciutadans” d’ambdues comarques i demana que, davant de talls de via de comunicació tan importants “caldria preveure mesures que suposessin la mínima afectació possible, com ara: l’alternança de circulació dins la mateixa via, la realització d’obres en hores de mínima afectació de trànsit i/o proposar vies alternatives i segures per a la circulació de vehicles, camions i autocars”.

La proposta de manifest que han subscrit els alcaldes demana al Ministeri de Foment “establir un protocol de comunicació amb el territori” que, davant d’obres a les vies principals de comunicació que depenguin d’ells, “tingui en compte els ajuntaments i la resta d’administracions afectades, mitjans de comunicació i usuaris, amb l’antel·lació suficient”. També demana “fixar un dispositiu que garanteixi la correcta senyalització de la via afectada i que indiqui totes les alternatives possibles amb l’antel·lació necessària”.

Els alcaldes van corroborar que, per part del Ripollès, només s’havien avisat els municipis de Sant Pau de Segúries i Camprodon. L’alcalde d’aquest darrer municipi, Esteve Pujol, va explicar que ell mateix va quedar afectat per l’accident de trànsit que es va produir a la via alternativa, Capsacosta, que va tenir retinguts els usuaris una hora i mitja.