El bisbe de Vic ordena dos diaques de Ripoll i Camprodon

Es tracta d'Ernest Roura i Miquel Barcos-Ripollès

per Redacció , 9 de desembre de 2011 a les 12:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Bisbe de Vic, Romà Casanova, va ordenar dos diaques del Ripollès en una cerimònia que es va fer a la catedral de la capital osonenca coincidint amb la Puríssima. Es tracta del ripollès Ernest Roura i del veí de Camprodon Miquel Barcos. Els diaques, que reben el primer grau del sagrament de l'ordre sacerdotal, tenen com a funció assistir i ajudar els bisbes. Poden predicar, batejar, casar, presidir un funeral així com repartir l'eucaristia. A més, per encàrrec del bisbe, també poden arribar a administrar parròquies i altres serveis religiosos.

Ernest Roura és fill de Ripoll i fins que es va jubilar fa dos anys treballava a la Farmàcia Sargatal. Sempre ha estat molt vinculat a la parròquia ripollesa així com a l'Agrupació Sardanista. Està casat, té una filla i tres néts. Per altra banda, Miquel Barcos Ripollès va néixer a Castelló de la Plana. Té quaranta-nou anys i en fa vint que forma part de la comunitat del Seminari del Poble de Déu. En els tres darrers anys ha treballat com a secretari adjunt del bisbe Romà. Actualment resideix a Camprodon al servei de la comunitat de la qual és membre.

 

Participació