Publiquen el número 2 de la revista «SJA»

El reportatge central es dedica a la colònia Llaudet

Redacció
07 de desembre del 2011
Els darrers dies s'ha publicat el segon número de SJA, la revista de la gent de Sant Joan. La publicació, editada per l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, va néixer el passat mes de març i té, de moment, una periodicitat semestral. Tal com es va anunciar des de l’inici, d’ara endavant la revista es posa a la venda al preu de 2 euros. Es podrà trobar a la llibreria Garriga, la llibreria Salvat, l’Oficina de Turisme i el Centre Cívic - El Palmàs.

SJA obre el número 2 amb un reportatge extens sobre la Colònia Llaudet, que va ser una de les colònies tèxtils més importants del Ripollès, a partir de testimonis de la gent que hi viu i que en va conèixer l’època d’esplendor. També s’hi inclou el doble reportatge amb un santjoaní que viu lluny del poble (Jaume Soler, a Nova York) i un nou santjoaní vingut també de lluny (Ricardo Alaniz, de Bariloche, Argentina). La secció de comerç ofereix una entrevista amb l’estanquer Miquel Tarré, quarta generació al capdavant de l’establiment. Un altre reportatge il·lustra sobre la nova etapa de l’empresa Casals Ventilació. L’apartat històric recupera la figura del pintor paisatgista Antoni Comerma, que va retratar Sant Joan en la seva obra, i recull també un treball de recerca sobre la Guerra Civil a la població. Un resum de notícies, les receptes de cuina del Casal de Jubilats i els 10 anys del col·lectiu JAS completen, entre altres, el sumari de la revista.

SJA va néixer com un nou mitjà de comunicació santjoaní que, per la seva periodicitat, es centra no tant en l’actualitat com en els reportatges més aprofundits, amb la voluntat de que els mateixos santjoanins en siguin els protagonistes. La revista és confeccionada per un consell de redacció de voluntaris, que treballen en coordinació amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.