Vídeos: Els dos episodis del «GR Pirineus» dedicats al Ripollès

Redacció
06 de desembre del 2011
En Marc de las Heras va provar sort a la Festa de la Llana.
En Marc de las Heras va provar sort a la Festa de la Llana. | Canal 33
En Marc de las Heras va provar sort a la Festa de la Llana. Foto: Canal 33

El GR Pirineus -un programa del Canal 33 que recorre el Pirineu i Prepirineu des de l'Empordà a la Val d'Aran- ha dedicat els seus dos darrers episodis al Ripollès

Casament a Pagès de Ripoll, anirà al Castell de Mataplana de Gombrèn on es trobarà el Comte Arnau i acabarà menjat a la Fonda Xesc entre altres activitats.

En el novè episodi del Gran Recorregut en Marc va anar de Castellfollit de la Roca a Beget. En total, uns 65 km, repartits en dues jornades, fetes a peu, en cotxe i en ruc. Va sortir de Castellfollit per anar a Sant Joan les Fonts, després va atravessar la Vall de Bianya i, al llom d’un ruc català, va arribar a Sant Pau de Segúries, per tornar a agafar el cotxe després fins a Camprodon, on va fer nit. L’endemà, a Llanars, el Marc va fer de cowboy. Tot seguit va fer el camí cap a Vilallonga de Ter per aprendre a plantar la famosa trumfa de la vall; i va acabar el seu recorregut passant Rocabruna i Beget, l’últim destí de la ruta, on va cuinar i cruspir-se un espectacular estofat de poltre amb trumfes al Mas Sunyer.

El desè episodi va passar pel Baix Ripollès i la Vall de Ribes. Va iniciar la jornada a Sant Joan de les Abadesses on va començar a conèixer el mite del Comte Arnau. A través de la Ruta del Ferro va arribar a Ripoll on va ser un dels protagonistes del Casament a Pagès i la Festa Nacional de la Llana. Va passar per Campdevànol i Ribes de Freser -on va fer nit- abans de conèixer Núria. Les etapes ripolleses del Gran Recorregut van acabar a Gombrèn on en Marc va conèixer en persona el Comte Arnau al castell de Mataplana i va acabar cuinant a l'únic restaurant amb estrella Michelin de la comarca, cal Xesc.



6