Neu als cims, fires a les valls

Redacció
06 de desembre del 2011
576_1322950935_Adri_Costa_05_Ripineu_Ripoll_2011
576_1322950935_Adri_Costa_05_Ripineu_Ripoll_2011 | Adrià Costa
La Lira va acollir la primera edició de la Ripineu. Foto: Adrià Costa

Ribes de Freser i Ripoll es van sumar a l'inici de la temporada d'esquí amb l'organització de fires relacionades amb el món de neu. La principal novetat va ser la primera edició de la Ripineu, que es va celebrar sota la Lira de la capital del Ripollès. A Ribes, per la seva banda, es va organitzar la segona edició de la Fira-Mercat de Muntanya i la Neu, certamen que des de l'any passat substitueix la Fira de Nadal.

En ambdós certamens es van poder trobar material d'esquí així com les ofertes d'estacions i agències de viatge. A la Ripineu, valorada molt positivament per part de l'Ajuntament, també hi havia un espai de mercat de segona mà. La fira ribetana, més diversa, també comptava amb activitats per la mainada com passejades en poni, un rocòdrom així com xerrades sobre meteorologia i climatologia amb Francesc Mauri i Jordi Bober respectivament.

Mentrestant l'afluència d'esquiadors ha estat important especialment a Vallter. A l'estació de Setcases 1.000 persones van tastar la neu dissabte per aprofitar gruixos de 20 a 80 centímetres -els majors de tot el Principat- i el 80% de les instal·lacions obertes. També va obrir Vall de Núria tot i que amb només dues pistes i mitja a la zona de debutants.

Primers esquiadors a Vallter. Foto: Jordi Ribot/Vallter 2000

Fira de la Neu i la Muntanya de Ribes. Foto: Lurdes López