Els estatuts del Museu Etnogràfic garanteixen que la col·lecció sempre serà a Ripoll

Redacció
02 de desembre del 2011
Barretines de Museu Etnogràfic.
Barretines de Museu Etnogràfic. | Adrià Costa
Les col·leccions del Museu de Ripoll no es mouran mai de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Les col·leccions del Museu Etnogràfic sempre es quedaran a Ripoll. Ho regulen els nous estatuts del patronat de l'equipament que l'Ajuntament, el Bisbat de Vic i el Consell Comarcal han acordat recentment.

La inauguració del nou museu, deu anys després del tancament de l'antiga seu, ha suposat renovar-ne el patronat. El principal canvi ha estat que s'ha passat d'una gestió directa per part del patronat a encarregar-la al consistori ripollès. L'Ajuntament té tres representants –l'alcalde Jordi Munell així com Teresa Jordà i Enric Pérez com a portaveus d'ERC i el PSC-, el Bisbat tres més mentre que el Consell Comarcal n'hi aporta un.

Munell va destacar que els estatuts contemplen que les col·leccions romandrà sencera a Ripoll passi el que passi, fins i tot un hipotètic tancament de l'equipament. “Això és un gran avanç i una bona garantia que respon a una demanda històrica” va afirmar l'alcalde ripollès.

Per la seva banda, l'exalcaldessa Teresa Jordà va reiterar que a mig termini el Museu Etnogràfic hauria de funcionar de manera més independent respecte l'Ajuntament. “Permetria una gestió molt més àgil” va sostenir recordant que és un model emprat en diversos equipaments similars.