Sant Joan inicia una campanya ambiental sobre el porta a porta

El municipi recicla el 88% dels residus, un 78% més que el 2005

Redacció
29 de novembre del 2011
L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha engegat una campanya amb el lema SantJoanRecicla! per agrair l’esforç que realitzen totes les llars santjoanines al col·laborar en la recollida selectiva i per recordar la importància de continuar treballant per tenir un Sant Joan més net i ordenat.

En aquest sentit s’enviarà a cada habitatge una carta d’agraïment juntament amb un nou tríptic informatiu del servei de recollida de residus. Un tríptic que recorda les millores que s’han implantat en la recollida porta a Porta des del seu inici l'any 2005. El document també servirà de guia de tots els horaris i serveis que existeixen actualment en la recollida selectiva al municipi.

Els nous serveis dels darrers anys són la recollida de l’oli usat als domicilis, la creació de la deixalleria local al polígon de Cal Gat, l'adequació de les quatre àrees d’aportació existents i la col·locació de dos armaris nous per facilitar la recollida selectiva de les cases dels disseminats, entre altres.

Una novetat del 2012 serà la modificació del sistema de recollida dels bolquers, que fins ara es feia amb etiquetes que s’enganxaven a les bosses i ara, caldrà fer-ho amb unes bosses especials que repartirà l'Ajuntament només per bolquers i altres elements d'higiene personal.

En sis anys de porta a porta s'ha passat d'un 10% de recollida selectiva a un espectacular 88%. Un fet que, sense discussió, situa Sant Joan com el municipi que recicla més i millor del Ripollès-.