La revisió de les meses consolida encara més l'escó de Teresa Jordà a Madrid

La distància entre republicans i socialistes pel disputat sisè diputat s'amplia a 326 vots

El Ripollès.info
24 de novembre del 2011
Teresa Jordà ha valorat els resultats amb reserves a l'espera de conèixer definitivament si és diputada a Madrid.
Teresa Jordà ha valorat els resultats amb reserves a l'espera de conèixer definitivament si és diputada a Madrid. | Tania Tapia / ACN
Teresa Jordà, votant a a Ripoll, el passat diumenge. Foto: ERC-Rcat-CatSí

La revisió de les actes electorals, que es va fer aquest dimecres a la tarda, ha consolidat encara més -es podria dir definitivament- l'escó de Teresa Jordà al Congrés espanyol. Si el recompte del vot exterior havia deixat la diferència entre la coalició ERC-Rcat-Catalunya Sí en 153 vots, la revisió de les meses l'ha ampliat fins a 326 en l'escó que ballava del passat diumenge. Aquest canvi es deu sobretot a un error de transcripció d'un municipi de la Garrotxa que ha atribuït 90 vots més pels republicans. Al llarg d'avui els socialistes podrien presentar recursos però la diferència de vots sembla insalvable per evitar que l'exalcaldessa de Ripoll no esdevingui diputada.

El vot exterior ja confirmava Jordà com a diputada

Pocs minuts després de les 12 del migdia el president de la Junta Electoral Provincial de Girona, Fernando Lacaba, va fer públics els resultats de l'escrutini del vot exterior, el dels electors que viuen a l'estranger i estan inscrits al Cens Electoral de Residents Absents (CERA).

En aquell recompte el PSC havia aconseguit retallar distància amb els independentistes, però no suficient perquè Iolanda Pineda, la número 2 de la candidatura, pugui anar a Madrid com a diputada per Girona. Amb el 100% del vot emès a totes les meses de la demarcació de Girona escrutat, la coalició tenia el diputat amb 167 vots per sobre del PSC. Sumant-hi el vot exterior que s'ha escrutat aquest dimecres, la distància final havia estat de 153.

Dels 704 vots gironins que viuen a l'estranger el partit que ha rebut més vots ha estat, precisament, el PSC amb 200 mentre que ERC-RCat-Catalunya Sí ha rebut 75 vots. CiU ha sumat 182 vots més i el PP 125. La resta de vots han anat a parar a partits que no tenen representació a les comarques gironines, també hi ha hagut 4 vots en blanc i 7 de nuls.

ERC manté representació

Amb aquests resultats ERC aconsegueix mantenir el diputat per Girona que ja tenia durant l'anterior mandat. A l'altra cara de la moneda hi ha el PSC que confirma els pitjors resultats de la història, també a les comarques gironines on mai, des de les primers eleccions el 1977, havia baixat dels dos diputats. D'aquesta manera, els resultats definitius de les eleccions a les comarques gironines donen 3 diputats a CiU, 1 al PSC, 1 al PP i 1 a ERC-RCat-Catalunya Sí.

Pel que fa a la candidatura d’ERC-RCat-CatSí de Catalunya, doncs, obté finalment tres escons. La coalició va obtenir dos diputats a la demarcació de Barcelona. Així,  Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà serà la terna de diputats independentistes a Madrid.

Resultats per municipis, demarcació de Girona