El concert d'Antònia Font a Sant Joan serà finalment el 28 d'abril

Organitzat pel JAS també hi actuaran Mesclat, els Catarres i la Bella i les Bèsties

Redacció
08 de novembre del 2011
Antònia Font
Antònia Font | Adrià Costa
Antònia Font seran a Sant Joan. Foto: Adrià Costa

El Concert de Primavera del JAS, que suposarà portar per primera vegada després de deu anys Antònia Font al Ripollès, serà finalment el 28 d'abril. Motius personals d'un dels grups han obligat als organitzadors, el Jovent Actiu Santjoaní (JAS), a canviar de data. Els mallorquins no estaran sols ja que completaran un autèntic cartell de luxe els Mesclat –un dels molts projectes del cantant de Brams, Francesc Ribera “Titot”-, els Catarres i la Bella i les Bèsties com a grup local.

El concert de primavera del JAS cada any guanya més importància. Si el 2011 el cartell el van formar Sanjosex, la Iaia i Txarango; l'any vinent, per fi, els Antònia Font seran a la comarca després de quasi deu anys d'absència -el 2002 van ser a Ripoll- en quasi quinze anys de trajectòria. El seu setè disc, Lamparetes , és segurament un dels millors publicats els darrers anys i que, sense abandonar el seu inconfusible estil, els ha fet més coneguts que mai entre el públic en general.

També seran a Sant Joan els Catarres. El grup d'Aiguafreda i Centelles, coneguts per cantar la història de la “Jenifer”, la “txoni” de Castefa, havien de ser el cap de cartell del darrer Entrevoltes. Una inoportuna afonia els va obligar a suspendre la gira però, en el cas de Sant Joan, es van comprometre a ser-hi a la primavera. Abans però se'ls podrà veure a Ripoll en una nova aturada del Circuit Folc. Serà el 9 de desembre juntament amb els Terratombats i Tazzuff.

Per tancar un cartell de tant nivell, el JAS ha aconseguit assegurar la presència dels Mesclat. Un grup que fusiona músics i músics ja que està format entre altres per en Titot (Brams), David Rosell (Dept), Joan Reig (els Pets) i Marcel Casellas (la Principal de la Nit). Aquest origen divers ha provocat que en deu anys només hagin editat tres discos i les gires sempre s'hagin hagut de supeditar als projectes originals dels seus components. No es descarta que arribin a Sant Joan amb un nou disc sota el braç.

El concert, que començarà a les 11 de la nit, tindrà com a teloners un grup de la comarca, la Bella i les Bèsties. Les entrades, que es podran comprar al Telentrada, costaran molt probablement uns 20 euros. ElRipollès.info en sortejarà pels seus lectors.

Una bona collita

La presència d'Antònia Font a la comarca tancarà un any amb molt bona música al Ripollès. Sant Joan n'ha estat el focus amb Sanjosex i la Iaia, però sobretot amb el concert de Festa Major dels populars Manel. A Ripoll s'ha pogut ballar al ritme dels Mazoni mentre que el Festival de la Vall de Camprodon va dur a Molló i Vilallonga en Roger Mas i l'Anna Roig i l'ombre de ton chien. A més, la comarca ha viscut l'eclosió a nivell nacional del festiu projecte dels Txarango.