Un grup de viatgers retira una gran pedra que bloquejava un tren a Campdevànol

El revisor ha fet una crida als “joves forts” per tal de retirar una roca que havia arrossegat un tren

Arnau Urgell
03 de novembre del 2011
“Que els joves forts ens vinguin a ajudar”. Amb aquest crit –en castellà- un revisor ha demanat ajuda als viatgers d'un tren que portaveu deu minuts aturat a uns 200 metres de l'estació de Campdevànol. El motiu era una pedra de grans dimensions –ocupava els dos rails de la via- que el tren havia arrossegat uns metres fins a quedar aturat.

Durant deu minuts el tren ha quedat sense moure's. Per la megafonia, segons explica Isaac Muntadas, un dels viatgers del comboi, s'anunciava que una roca no els permetia avançar i que estaven a l'espera de solucionar al problema. Finalment però, s'ha optat per demanar la col·laboració als usuaris. Una desena de viatgers han baixat a les vies per ajudar al maquinista i al revisor.

Després de cinc minuts d'esforços han aconseguit fer rodolar la pedra de grans dimensions i permetre que el comboi arribés a Campdevànol. “Una situació surrealista” resumeix Muntadas que ha estat un dels que no ha dubtat a donar un cop de mà per intentar arribar a destí, en un tren que ja duia 30 minuts de retard.

Més problemes a Sant Quirze

La caiguda de pedres a Sant Quirze també ha provocat problemes a la línia des de quarts de quatre. Els dos incidents van acabar provocant retards entre els 30 i 70 minuts.