Cicle de xerrades per donar a conèixer els ajuts Leader 2011

La convocatòria està dotada en 1,17 milions pel Ripollès, la Vall del Ges i el Bisaura

Redacció
13 d'octubre del 2011
A finals d'octubre es farà pública na nova convocatòria dels ajuts Leader, que tenen la finalitat de millorar la qualitat de vida a les zones rurals i de fomentar la diversificació econòmica segons ha informat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). És per això que l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, que gestionarà per tercera vegada els ajuts a la comarca, ha organitzat una sèrie de xerrades informatives a diversos municipis adreçades a tots aquells empresaris o emprenedors interessats a fer una millora de l’empresa o a crear un projecte.

Es preveu que la convocatòria estigui oberta uns 30 dies i no 45 com en anys anteriors i que hi hagi una partida d’1,176 milions d'euros pel Ripollès, la Vall del Ges, Orís i Bisaura. També s’ha simplificat la documentació i s’ha ampliat el marge per entrar-hi. Les PIMES i microempreses del sector agroalimentari o turístic i les microempreses de qualsevol sector (comerços inclosos) que vulguin fer una inversió que s’adeqüi a les condicions marcades per la convocatòria, poden obtenir fins al 40% del total del finançament amb l’obtenció d’aquest ajuts.

Totes aquestes informacions i la manera a través de la qual es poden obtenir els ajuts estaran a l’ordre del dia de les xerrades, que començaran el dia 17 d’octubre a Sant Quirze de Besora (20;30 a la sala d’actes d’Unnim) i passaran per Sant Pere de Torelló el 18 d’octubre (20:00 a la sala d’actes de l’edifici Les Monges), per Ripoll el dia 21 d’octubre (20:00 a la sala d’actes del Consorci Ripollès Desenvolupament), per Ribes de Freser el 25 d’octubre (20.00h al Teatre municipal) i per Camprodon el dia 26 d’octubre (20:00 a la sala de plens de l’Ajuntament).