Unitat d'institucions polítiques i econòmiques per la reactivació econòmica

La UIER aplega 100 persones a la jornada inicial per iniciar un treball conjunt per sortir de la crisi

Redacció
07 d'octubre del 2011
La crida de la UIER ha aplegat un centenar de persones.
La crida de la UIER ha aplegat un centenar de persones. | CCR
La crida de la UIER ha aplegat un centenar de persones. Foto: CCR

Èxit d'assistència a la convocatòria de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès per tal d'iniciar un front comú a favor de la reactivació econòmica a la comarca. Un centenar de persones provinents de diferents àmbits han recolzat la iniciativa, que pretén crear grups de treball que reflexionin sobre com dinamitzar els diferents sectors econòmics per, més endavant, traçar unes línies d'acció concretes. La UIER, el Consorci Ripollès Desenvolupament, el Consell Comarcal del Ripollès, l'Ajuntament de Ripoll i la Fundació Eduard Soler fan un prec comú: aparcar les diferències, unir esforços i anar tots a una per dinamitzar l'economia.

“Hem de buscar la complicitat intracomarcal i intercomarcal”, ha afirmat el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira. “Fer un full de ruta comú i treballar per fer bullir l'olla entre tots”, ha assenyalat Jordi Munell, alcalde de Ripoll. “Oblidem tot allò que ens separa per anar tots a una per la dinamització econòmica”, ha explicat Eudald Castells, president de la UIER i amfitrió de l'esdeveniment.

Gairebé un centenar de persones han seguit la proposta formulada per la UIER. Entre el públic, empresaris i representants del sector de la construcció, d'associacions de botiguers, d'ajuntaments, de sector turístic, de l'Aula d'Hostaleria, de l'Hospital de Campdevànol, de la Fundació MAP, dels sindicats, de Televall, de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, representants d'entitats bancàries i, fins i tot, d'una antiga colònia tèxtil com la Farga de Bebiè. Tots plegats formaran part de l'assemblea a partir de la qual s'organitzaran grups de treball per sectors d'activitat (com la indústria, el turisme, el comerç, els transports o el sector primari), s'elaborarà un pla de treball i es marcaran unes accions per assolir els eixos estratègics marcats. L'objectiu de la jornada d'aquest matí ha estat posar les bases i el calendari d'aquest procés que ha de culminar, segons Castells, amb accions concretes que serveixin per sortir de la crisi.

Una de les accions pot ser la de treballar per modificar les regulacions urbanístiques que afecten el desenvolupament de noves activitats econòmiques. En aquest sentit, ha expressat “impotència” pel fet que l'Ajuntament de Ripoll té sobre la taula sis propostes empresarials que no es poden tirar endavant per les limitacions dels usos de l'actual plantejament. Per això ha fet un prec especial per treballar per superar aquests límits, així com per implicar en el procés de reactivació tots els sectors, amb una crida especial a l'educatiu.

Eudald Castells, Josep Maria Farrés, Jordi Munell, Miquel Rovira i Ramon Vilardell. Foto: CCR