Ribes de Freser enceta la tripleta de fires ramaderes

La Fira del Bestiar servirà per escollir un any més la millor vaca de la comarca

Redacció
06 d'octubre del 2011
La fira va reunir 35 explotacions del Ripollès.
La fira va reunir 35 explotacions del Ripollès. | Arnau Urgell
Dissabte, nova cita de la Fira del Bestiar de Ribes de Freser. Foto: Arnau Urgell

Ribes de Freser torna a encapçar la tripleta de tres fires ramaderes d'octubre. Aquest dissabte 8 d'octubre celebrarà la Fira del Bestiar, que arriba a la 27a edició, dedicada a la vaca bruna. Dijous vinent serà el torn d'Espinavell amb els seus mulats i el dissabte 15 les ovelles de Ripoll.

Per començar la Fira del Bestiar no hi ha res millor que omplir l'estòmac amb el típic esmorzar de vedella al passeig de la Margarideta. Al llarg del matí, els visitants podran veure els exemplars que les diverses ramaderies porten a concurs -l'any passat 190 caps de 35 explotacions-. Cap a la una del migdia s'entregaran els premis i el veterinari Maurici Camprubí explicarà els elements que determinen que una vaca sigui la millor del certamen. Els dos darrers anys la gran campiona ha estat una vedella de les Planes de Campdevànol.

La Fira del Bestiar se celebra cojuntament amb la Fira Pirinenca de la Vall de Ribes, on s’hi  apleguen ramaderies del Ripollès i altres comarques veïnes, per exposar i vendre el seu bestiar. També hi haurà parades d'artesania i alimentació a l'inici del passeig.

L'activitat firal continuarà el diumenge 9 d'octubre amb la XXIII Festa del Bolet. El programa d’enguany consistirà amb una mostra artesana durant tot el dia, acompanyada de la sortida el bosc gràcies el micòleg Enric Gràcia i la col·laboració del biòleg de la Vall de Ribes, Oriol Mestre per tal de conèixer les diferents varietats de bolets de la zona i de les seves característiques. Al migdia a la plaça es durà a terme una activitat de dinamització pels més menuts vinculada amb la temàtica de la festa. A la tarda, s’exposaran els bolets recollits durant la sortida.
 
A més, amb l’objectiu de promocionar el màxim de sectors possibles, els Fogons de la Vall de Ribes, format per set restaurants de la zona, s'afegiren a les fires oferint menús temàtics relacionats amb aquests productes.

Cartell de la Fira del Bestiar (pdf)
 


Galeries de fotos de fires ramaderes 2010

Fira de Santa Teresa de Ripoll (Arnau Urgell)

Tria dels Mulats d'Espinavell (Adrià Costa)

Fira del Bestiar de Ribes de Freser (Arnau Urgell)

Fira de Sant Isidre de Sant Joan (Arnau Urgell)




Galeries de fotos de fires ramaderes 2009

Tria dels Mulats d'Espinavell (Adrià Costa)

Fira de Santa Teresa de Ripoll (Arnau Urgell)

Fira del Bestiar de Ribes de Freser (Arnau Urgell)

Fira de Sant Isidre de Sant Joan de les Abadesses (Adrià Costa)
 


Galeries de fotos de les fires ramaderes 2008

Fira de Santa Teresa (Arnau Urgell)

Tria dels Mulats d'Espinavell (Adrià Costa)

Fira del bestiar de Ribes de Freser (Arnau Urgell)

Fira de Sant Isidre de Sant Joan (Arnau Urgell)