La Gala fa el primer pas per ser d'interès nacional

El ple de Campdevànol aprova per unanimitat la sol·licitud per tal que es reconegui la dansa

Redacció
03 d'octubre del 2011
La dansa de Campdevànol espera ser reconeguda.
La dansa de Campdevànol espera ser reconeguda. | Rastres (Raül Duque i Gerard Garcia)
La dansa de Campdevànol espera ser reconeguda. Foto: Rastres (Raül Duque i Gerard Garcia)

La Gala ja ha fet el primer pas per tal d'esdevenir Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional. Ja ho havia manifestat l'equip de govern abans de la Festa Major, i just després, el ple de Campdevànol va aprovar per unanimitat la sol·licitud per tal que la dansa del municipi formi part del Catàleg del Patrimoni Festiu.

El primer pas ha estat elaborar un dossier amb tota la informació disponible de la Gala. De fet, segons va assenyalar la regidora de Cultura Maria Bardulet, un dels objectius de la sol·licitud -més enllà del reconeixement nacional- és "ampliar el coneixement de la dansa. L'alcalde Joan Manso ja va advertir que seria "un procés llarg" i va aprofitar el ple -tal com va fer la seva precessora Núria López- per reconèixer la tasca de l'exregidora de Cultura i coordinadora de la dansa, Eva Martínez.

L'actual regidora va admetre la dificultat de trobar balladors -especialment nois- i que tradicionalment s'ha tractat d'un cercle molt tancat. Tot i això, va expressar la confiança en el futur ja que considera que hores d'ara hi ha un bon planter de nois i noies.

Actualment, el Ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses és l'únic element festiu del Ripollès que forma part del catàleg.

Aixecada final de la Gala. Foto: Rastres (Gerard Garcia)

La Gala es va poder ballar tot i la pluja de la tarda. Foto: Rastres

Galeries de fotos

Ballada de la Gala 2011 (Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque)


Ballada de la dansa 2010 (Arnau Urgell)


Ballada de la dansa 2009 (Arnau Urgell)


Dansa de la Gala 2008 (Arnau Urgell)