Museu Etnogràfic de Ripoll: 9.000 visitants en sis mesos

El 47% dels visitants han estat de la comarca

Redacció
28 de setembre del 2011
El Museu Etnogràfic ha tingut 9.000 visitants en mig any.
El Museu Etnogràfic ha tingut 9.000 visitants en mig any. | Arnau Urgell
El Museu Etnogràfic ha tingut 9.000 visitants en mig any. Foto: Arnau Urgell

Dilluns es va complir el primer mig any de vida del nou Museu Etnogràfic de Ripoll. L'equipament ubicat a can Budallers ha rebut des de l'1 d'abril –sense comptar per tant les dades de la setmana inaugural- prop de 9.000 visitants. Del conjunt, un 47% han estat de Ripoll i comarca que, al llarg d'aquest temps, no han han hagut de pagar.

Els responsables del Museu Etnogràfic consideren que aquests sis primers mesos han servit per engegar motors i posar en pràctica allò que durant tant de temps havien planificat sobre el paper. En aquest sentit consideren que “han superat part de les expectatives” realitzades. L'objectiu d'establir una gran relació amb els ripollesos s'han complert i han escreix i destaquen la gran quantitat d'impressions que han rebut. La majoria positives però també algunes en les quals es qüestionava l'absència d'algunes col·leccions de l'antic museu com les dedicades a la Guerra Civil, als nius d’ocells o a la papiroflèxia.

Unes col·leccions que els responsables del Museu de Ripoll recorden que està emmagatzemat en bones condicions i ben documentat i que, de ben segur, formaran part del programa d'exposicions temporals que han d'omplir la sala de la planta baixa de l'equipament.

Galeries de fotos construcció i inauguració del Museu

Inauguració del Museu de Ripoll, març 2011 (Arnau Urgell)

Últims preparatius per l'obertura, març 2011 (Adrià Costa)

Preestrena novembre 2010 (Arnau Urgell)

Visita d'obres maig 2010 (Arnau Urgell)

Visita d'obres abril 2009 amb el conseller Tresserras (Adrià Costa)