Envien a la presó el lladre d'esglésies de Camprodon

Al detingut, veí de Sant Pau de Segúries, també se li imputen robatoris a una discoteca i un club de golf

Redacció
26 de setembre del 2011
El Remei de Creixenturri
El Remei de Creixenturri | Antonio Mora
Un dels robatoris va afectar l'ermita del Remei. Foto: Antonio Mora

El jutge de Ripoll ha enviat cap a la presó el principal imputat pels robatoris en tres esglésies de Camprodon. Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, Pere CM, un veí de Sant Pau de Segúries de 28 anys, també se l'acusa de cometre robatoris en una discoteca de Llanars i al Club de Golf de la Vall de Camprodon.

Cal recordar que la policia catalana van detenir els passats 19 i 20 de setembre tres joves de Sant Pau de Segúries i Llanars com a presumptes autors de fins a quatre episodis de robatoris i danys en centres de cultes camprodonins.

El primer episodi va succeir a l'ermita del Remei a l'entorn del 7 de juliol. En aquella ocasió els lladres van trencar els llistons de fusta de la porta i es van endur la caixa de les almoines així com una figura religiosa. Dos mesos després, el mateix santuari va patir diversos danys. La cosa va anar a més la matinada del 18 al 19 de setembre es van produir robatoris amb força a l'interior de dues esglésies del poble de Camprodon, la de Santa Maria i la del Carme. En ambdós casos es van endur objectes de l'interior (una taula, una lot, una medalla) així com les caixes d'almoines amb els donatius dels fidels.

L'actuació policial va ser ràpida i els dos dies següent ses va poder detenir els tres presumptes lladres que ja tenien antecedents. Es tracta de Pere CM de 28 anys, veí de Sant Pau de Segúries, acusat de participar en els tres robatoris. Albert OG, de 18 anys i veí de Llanars, se l'acusa del robatori de l'església del Carme, mentre que Fabian EG, de 21 anys i veí de Sant Pau de Segúries, del fet delictiu de l'església de Santa Maria. Els detinguts van passar a disposició judicial a Ripoll.

En el cas de Pere CM també se l'acusa d'un robatori a la discoteca Antimoni de Llanars el mes de juny. El 17 d'agost presumptament també va robar al club de golf de Camprodon.