Òscar Pérez, guanyador dels Bastions en menys de 12 hores

Jordi López i Sebastián Sánchez, segon i tercer de la ultratrail de la Vall de Ribes de 85 km

Redacció
24 de setembre del 2011
Óscar Pérez en el darrer avituallament a Pardines.
Óscar Pérez en el darrer avituallament a Pardines. | Júlia Fernández/Twitter
Òscar Pérez en el darrer avituallament a Pardines. Foto: Júlia Ballester/Twitter

Òscar Pérez s'ha proclamat guanyador de la primera edició de la ultratrail que al llarg d'aquest dissabte es disputa a la VAll de Ribes.

Pérez ha necessitat menys de dotze hores, concretament 11 hores i 54 minuts, per completar els 85 km de recorregut i un desnivell acumulat de més de 6.600 metres. El guanyador ha liderat la prova des del principi però ha fonamentat la seva victòria en el tram més muntanyós.

De fet, en el seu pas per Núria (al km 35) només duia dos minuts d'avantatge respecte Sebastián Sánchez (foto), una diferència que progressivament ha anat en augment fins a superar l'hora i mitja.

De fet, en el darrer tram Jordi López ha aconseguit avançar-lo i ha entrat a Ribes de Freser com a segon classificat amb un temps de 13 hores i 25 minuts. Cinc minuts després ho ha fet Sànchez que, d'aquesta manera, ha completat el podi. El quart i cinquè classificat, Xevi Guinovart i Miquel Silva, han tardat més de tres hores respecte el guanyador.

La primera cursa dels Bastions

El Bastions de la Vall de Ribes, una ruta senderista que funciona des de l'1 de juny, viu aquest dissabte la seva primera edició en modalitat cursa (skyrunning dels Bastions).

La sortida s'ha realitzat a dos quarts de sis de la matinada del dissabte 24 de setembre a la zona del pavelló. Els atletes han sortit de Ribes de Freser cap a Campelles passant per Sant Antoni. D'allà han pujat al pla de Pujalts (2.035 metres) i han baixat fins a Nevà i Planoles. Un duríssim tram d'ascens els ha dut a Fontalba (2.074 metres) i el Puigmal (2.910 metres) passant per Núria. Els corredors han hagut de coronar a continuació les principals muntanyes de la zona –Finestrelles, Noufonts, Noucreus, Fossa dels Gegants, Fresers, Bastiments i Balandrau- abans de baixar a Pardines. Com a traca final, ascens al Taga i nou descens fins a Ribes de Freser.

Web dels Bastions de la Vall de Ribes