Cinquanta-sis valents, a punt pels 85 km dels Bastions

La ruta de la Vall de Ribes celebra aquest cap de setmana la primera edició en modalitat "skyrunning"

Redacció
23 de setembre del 2011
Els Bastions, nova oferta senderista a la Vall de Ribes.
Els Bastions, nova oferta senderista a la Vall de Ribes. | Bastions.com
Els Bastions, nova oferta senderista a la Vall de Ribes. Foto: Bastions.com

El Bastions de la Vall de Ribes, una ruta senderista que funciona des de l'1 de juny, viurà aquest cap de setmana la seva primera edició en modalitat cursa (skyrunning dels Bastions). La prova, de gran duresa i dificultat tècnica, obligarà als 56 valents que s'hi han inscrit a cobrir 85 km (una doble marató) i un desnivell de 6.600 metres en un màxim de 24 hores. La primera edició dels Bastions compta amb 55 inscrits.

La sortida està prevista per dos quarts de sis de la matinada del dissabte 24 de setembre a la zona del pavelló. El primer participant arribarà entre les set i les vuit del vespre tot i que l'arribada estarà oberta fins a la matinada de diumenge. A més, s'ha previst un final de festa dissabte al vespre per tal d'animar amb música, activitats diverses i sortejos, tots aquells que s'acostin a la línia d'arribada per rebre els corredors.

Els atletes sortiran de Ribes de Freser cap a Campelles passant per Sant Antoni. D'allà pujaràn al pla de Pujalts (2.035 metres) i baixaran fins a Nevà i Planoles. Un duríssim tram d'ascens els durà a Fontalba (2.074 metres) i el Puigmal (2.910 metres) passant per Núria. Els corredors hauran de coronar a continuació les principals muntanyes de la zona –Finestrelles, Noufonts, Noucreus, Fossa dels Gegants, Fresers, Bastiments i Balandrau- abans de baixar a Pardines. Com a traca final, ascens al Taga i nou descens fins a Ribes de Freser.

A banda de la duresa de la prova, els corredors s'hauran d'afrontar a les condicions meteoròlogiques que, a partir del migdia de dissabte es poden complicar. De fet, i segons la previsió de Meteoribes, els pitjors pronòstics coincideixen amb el tram més dur de la prova en el qual es coronen tots els grans cims.

Web dels Bastions de la Vall de Ribes