Acord de l'Alberg Ruta del Ferro amb l'Associació d'Albergs anglesos (YHA)

Redacció
21 de setembre del 2011
L'Alberg de la Ruta del Ferro ha tancat un acord amb l'Associació d'Albergs anglesos.
L'Alberg de la Ruta del Ferro ha tancat un acord amb l'Associació d'Albergs anglesos. | Panoramio
L'Alberg de la Ruta del Ferro ha tancat un acord amb l'Associació d'Albergs anglesos. Foto: Panoramio

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, a través de l'Alberg Ruta del Ferro, ha tancat un acord amb l'Associació d'Albergs juvenils d'Anglaterra i Gal.les (YHA). Aquest acord permetrà donar a conèixer l'oferta turística de Sant Joan de les Abadesses al Regne Unit i augmentar el nombre de visitants i de pernoctacions internacionals a la comarca del Ripollès.

L'acord entre l'Alberg Ruta del Ferro i la YHA també permetrà dissenyar i elaborar conjuntament projectes que permetin un intercanvi de coneixements entre les dues institucions. Les accions s'iniciaran l'any 2011 amb un intercanvi laboral entre els responsables de les dues organitzacions. El director de l'alberg Ruta del Ferro passarà dos mesos a Anglaterra treballant en un alberg i seguint un pla de treball dissenyat pels responsables de la YHA. Aquest pla concentrat permetrà millorar la formació en màrqueting, gestió de reserves, comptabilitat, i coneixement del funcionament dels diferents programes per a joves, famílies i grups escolars que es realitzen des de l'associació britànica.

Aquest primer intercanvi es completarà amb la immersió de quatre persones angleses que treballen en albergs de la YHA en la realitat turística del Ripollès. El pla de treball preveu el coneixement de Sant Joan, el Ripollès i la visita als serveis centrals de Xanascat a Barcelona. Els visitants de la YHA identificaran els aspectes a millorar de l'alberg Ruta del Ferro per tal de poder acollir de la millor manera el públic anglès. Els participants també faran una radiografia de l'entorn tant de Sant Joan com de la comarca per tal de descriure els atractius i les activitats que poden ser interessants de donar a conèixer: rutes a peu, rutes en bici, visites culturals, esports d'hivern. Quan finalitzi aquest intercanvi es farà una avaluació per les dues parts i és valorarà la continuïtat i els projectes o programes que puguin ser viables per realitzar conjuntament.

  Més informació