Les trumfes, a taula

Les Cuines de la Vall de Camprodon organitzen la 6a Temporada Gastronòmica

Redacció
21 de setembre del 2011
Es van repartir 700 degustacions fetes a base de trumfa.
Es van repartir 700 degustacions fetes a base de trumfa. | Marcel Urgell
La trumfa és el protagonista de molts plats a la Vall de Camprodon. Foto: Marcel Urgell

L’associació Cuines de la Vall de Camprodon organitza per sisè any la Temporada Gastronòmica de la Trumfa, del 17 de setembre al 2 d’octubre de 2011. Aquesta campanya aplega enguany dotze establiments amb aquest tubercle com a gran protagonista.

La trumfa de la Vall de Camprodon creix lentament i acumula nutrients i qualitats organolèptiques excel·lents. L’alçada, la terra i el clima fan que cada any torni a arribar una patata nova de textura forta i sabor profund i inigualable. Es tracta d'producte de qualitat,  ja que l’Agrupació de Productors de Trumfes de la Vall de Camprodon, sota el paraigua de la Cooperativa Ramadera de Molló, segueix desenvolupament el seu projecte de qualificació.

Enguany s’ha treballat per l’ampliació de les varietats conreades (kennebeck, mona lisa i red pontiac), tot mantenint la certificació de garantia, un cultiu respectuós amb la terra i un procés de traçabilitat garantit. A més, a partir d’aquesta tardor s’ha incorporat també el fruit de la producció ecològica, oferint un fruit exquisit, ple de possibilitats culinàries i de matisos.

Els restaurants que participen a la Temporada Gastronòmica de la Trumfa són el Mas Sunyer de Beget, el Pont 9 de Camprodon, les Planes i can Jordi d'Espinavell, l'Hostel Grèvol de Llanars: l'Hotel Calitxó, l'Enclusa i el Costabona de Molló, can Jepet, Pirineu i can Tiranda de Setcases i la Fonda Rigà de Tregurà.