Molló bateja dotze carrers i places

L'accés al poble serà el passeig Vallespir i la plaça davant l'Ajuntament, del Conflent

Redacció
14 de setembre del 2011
El ramal d'entrada serà el passeig Vallespir.
El ramal d'entrada serà el passeig Vallespir. | Ajuntament de Molló
El ramal d'entrada serà el passeig Vallespir. Foto: Ajuntament de Molló

L'Ajuntament de Molló va aprovar en el seu darrer ple la modificació del nomenclàtor municipal per batejar fins a 12 carrers nous, la majoria al veïnat de Favars, a la urbanització dels plans parcials Can Gassiot I i Can Gassiot II. Elements geogràfics –comarques, muntanyes i rius-, les figures de Francesc Macià i Francesc Pastoret, i la retirada republicana, els motius per batejar carrers i places del municipi.

Al nucli de Molló, el popularment conegut com a ramal d'entrada ja tindrà nom oficial: passeig del Vallespir. D'altra banda, la nova plaça davant la casa de la vila s'anomenarà plaça del Conflent. Amb aquests noms, l'Ajuntament vol reconèixer la relació entre una banda i l'altra del Pirineu i enfortir els vincles transfronterers. A Molló també s'ha dedicat un carrer a Francesc Pastoret, fill il·lustre del municipi des del passat any 2010. Finalment al nucli, s'oficialitza el nom Carrer dels Castanyers, a una via que popularment ja es coneixia així.

Al pla parcial Can Gassiot I, un total de tres carrers a punt de finalitzar, portaran el nom de Comanegra, Bastiments i Puigmal, en referència a les muntanyes del Pirineu ripollès. Al pla parcial Can Gassiot II, els carrers han estat anomenats com a Ritort, Ter i Tec (cursos fluvials) i les dues últimes vies rebran el nom de carrer de Francesc Macià –per la seva tasca com a president de la Generalitat (1931-1933), impulsor de l'Estatut de Núria (1932) i dels Fets de Prats de Molló (1926)- i carrer de la Retirada -en record dels milers de persones que creuaren els camins del municipi durant la Guerra Civil (1936-39).