Amb el català no s'hi juga

Unes 750 persones es concentren en set municipis del Ripollès per defensar la immersió i respondre a l'embat judicial contra el català

Arnau Urgell
12 de setembre del 2011
Petits i grans pel català a l'escola.
Petits i grans pel català a l'escola. | Arnau Urgell
Petits i grans pel català a l'escola. Foto: Arnau Urgell

El Ripollès ha respost, com la resta del país, a la interlocutòria del TSJC que ordena la reintroducció del castellà com a llengua vehicular a les escoles. Unes 750 persones s'han concentrat en set municipis per tal de defensar que la llengua pròpia a les aules és la millor manera de mantenir el país cohesionat.

La crida de de la plataforma somescola.cat i Òmnium Cultural del Ripollès ha tingut un seguiment notable. A Ripoll vora 250 persones han omplert mitja plaça de l'Ajuntament on, a banda d'escoltar el manifest, han pogut sentir les crides fetes per diversos nens i nenes que volen continuar estudiant en català. Entre el públic ha destacat la presència de bona part dels regidors encapçalats per l'alcalde Jordi Munell i el president del Consell Comarcal Miquel Rovira.

A Campdevànol i Camprodon la concentració ha reunit 150 persones mentre que a Sant Joan de les Abadesses han estat 130. A Vallfogona 50 més -ho han fet a les cinc- mentre que a la Vall de Ribes, entre Ribes i Planoles, han estat una altra cinquantena.

Òmnium Cultural també ha instat tots els municipis del Ripollès a aprovar mocions en suport de l'escola catalana -aquest mateix dimarts l'ha aprovat Campdevànol-. Per altra banda, la pràctica totalitat d'escoles s'han sumat a la iniciativa i llueixen cartells amb el lema de de la mobilització.

La concentració de Ripoll ha aplegat vora 250 persones. Foto: Arnau Urgell

A Camprodon la concentració ha tingut acompanyament musical. Foto: ElRipollès.info

Mobilització a Planoles. Foto: ElRipollès.info