La Diada amb més estelades

Fins a set ajuntaments l'hissen en un context d'avanç de l'independentisme

Redacció
11 de setembre del 2011
L'estelada presidint l'Ajuntament de Planoles.
L'estelada presidint l'Ajuntament de Planoles. | Ajuntament de Planoles
L'estelada presidint l'Ajuntament de Planoles. Foto: Ajuntament de Planoles

L'avanç social de l'independentisme també s'ha notat a la Diada al Ripollès. I és que fins a set ajuntaments han penjat a la façana de les cases consistorials l'estelada. El 2008, on la campanya per penjar les ensenyes independentistes va ser molt intensa,n'hi va haver tres.

Destaca el cas de Campdevànol que enguany ho ha fet per primera vegada. També a Planoles, on mai s'havia commemorat en un acte institucional la Diada Nacional. L'edifici de l'Ajuntament s'ha despertat avui ben guarnit amb dues grans senyeres i una estelada blava al balcó. Els altres municipis presidits per l'ensenya independentista han estat les Llosses, Pardines, Ripoll, Vallfogona de Ripollès i Vilallonga de Ter.

L'ofrena floral de Sant Joan, en dos actes

La coincidència amb el diumenge de Festa Major va portar a l'equip de govern de Sant Joan a avançar la tradicional ofrena a la corona del Comte Guifré. Una decisió polèmica –molt discutida a les xarxes socials- i que a la pràctica ha suposat que s'hagi celebrat en dos actes.

El dissabte es va fer l'acte oficial amb la presència de quasi totes les entitats, el consistori en ple i tots els partits (PSC, CiU, ERC i CUP). Tanmateix, aquest diumenge, s'ha fet una segona ofrena on hi ha participat una vuitantena de persones entre les quals una delegació d'ERC i la CUP així com la Unió Excursionista de Sant Joan.


Galeries de fotos

La Diada 2011 a Sant Joan (Steve Cedar)
 


La Diada 2010 a Ripoll (Arnau Urgell)

La Diada 2010 a Ribes de Freser (Laia Deler)
 

La Diada 2009 a Ripoll

Actes ERC i JERC de Sant Joan de la Diada 2009
 

La Diada 2008 al Ripollès
 


Totes les imatges de la Diada arreu del país (2005-2010)